Emeklilerin 2024 zammının belli olmasının ardından, bayram ikramiyelerinin de artırılması gündemde.

Emeklilerin 2024’te alacağı zam yüzde 49.25 olarak belirlenmişti. En düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak uygulanırken, 6-7 Şubat’ta zam farkının hesaplara geçti.

VEDAT IŞIKHAN'IN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

Geçen yıl kurban ve ramazan bayramlarında emekli ikramiyeleri 2'şer bin lira olarak ödenmişti. Bu yıl emekli maaşlarına yapılan zammın ardından tartışma konusu olan bayram ikramiyeleriyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Vedat Işıkhan açıklama yaptı.

"Cumhurbaşkanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'le görüşeceğiz ve gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda da gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Bu noktada ifade etmek isterim sizlere" demişti.

Bakan Işıkhan, emekli ikramiyelerine zam talebi olduğunu ve bu konuda adım atmaya hazır olduklarını dile getirerek artış sinyali verdi.

BOZOĞLU: 5 BİN LİRA OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Bu açıklamanın ardından gözler bayram ikramiyesine çevrildi. Emeklilere gelecek bayramda 5 bin lira ikramiye verileceği konuşulmaya başlandı.

Ancak Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği (VAVEK) Başkanı Turgay Bozoğlu, 5 bin lira ikramiye verileceğini düşünmediğini açıkladı. Bozoğlu, Sözcü TV'de katıldığı programda aldığı duyumu da paylaştı.

Bozoğlu, "Bayram ikramiyelerinin artırılmasına ihtimal veriyor musunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi: “İhtimal veriyorum. Seçim var da 2018'de yapılmıştı biliyorsunuz emekli ikramiyesi. Bugün o günkü düzeyini korumak için 5 bin 500 lira olmalıydı.

3 bin TL gibi bir rakam duydum ben. Umarım öyle yaparlar. Emekliler gerçekten yaşam savaşı veriyorlar. Burada bir şeyleri düzeltme imkanı olur."

DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞE ZAM YAPILACAK

1 Nisan'dan sonra doğalgaz ve elektrik zamlarının geleceği bilgisini de veren Bozoğlu, "Merkez Bankası'nın enflasyon raporundan anladığım kadarıyla onların etkilerinin çok köklü olmayacağını düşünüyorlar. Asıl güvendikleri de geçen sene temmuz ve ağustos aylarında sırasıyla yüzde 9.49 ve yüzde 9 gelen enflasyon oranları. Bunlar hesaptan çıkacak. Baz etkisi dediğimiz şeyi yaşayacağız" dedi.

Motorin İndirimi Yansıdı: Fiyatlar Pompada Düştü Motorin İndirimi Yansıdı: Fiyatlar Pompada Düştü

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu yıl Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek. Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri 1-7 Nisan arasında ödenecek.

Kurban Bayramı ise 15 Haziran 2025 Cumartesi günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Emekli bayram ikramiye ödemeleri bayramdan önceki 10-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak.  Artıgerçek