Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyurulan emeklilere yönelik çalışmalarda atılan ilk adım

Milyonlarca emekli, yapılacak yeni düzenlemeleri takip ederken, Bakan Işıkhan geçtiğimiz günlerde bir dizi destek ve indirimleri açıkladı.

Alaattin Aktaş: "TÜİK bir şeyler söylüyor ama ne dediği pek anlaşılmıyor!" Alaattin Aktaş: "TÜİK bir şeyler söylüyor ama ne dediği pek anlaşılmıyor!"

Yapılan Yeni Düzenlemeler

  • Kamu Sosyal Tesislerinde İndirim: SGK kanunu uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara kamu kurum kuruluşlarına ait sosyal tesislerde yüzde 15 indirim yapılacak.
  • Ücretsiz Yurt Kullanımı: Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yaz aylarında uygun olan yurtlar, emeklilere 1 aylık dönemde ücretsiz kullanım imkanı sunacak.
  • Tesislerin Ücretsiz Kullanımı: Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki tesisler, tüm emeklilere ücretsiz olarak açılacak.
  • Diğer İndirimler: Emekliler, kamu misafirhanelerinden, öğretmenevlerinden ve diğer sosyal tesislerden yüzde 15 indirimli faydalanabilecekler. Ayrıca PTTcell'e özel emekli paketi, PTT Kargo'da indirim, TCDD Demiryollarında trenlerde indirim gibi çeşitli fırsatlar sunulacak.
  • TROY İle Yapılan Anlaşmalar: Emekli kartları aracılığı ile fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen limitler dahilinde giyim mağazalarında indirimler sağlanacak. Ayrıca haberleşme, ulaşım ve market alışverişlerinde de çeşitli indirimler olacak.

Bu yeni düzenlemeler emeklilere sağlanan desteklerin sadece bir kısmını oluşturuyor. Emekli vatandaşlar için yapılan bu düzenlemeler, hayatlarını daha kolay ve ekonomik hale getirmeyi amaçlıyor. DUVAR