Eğitim-Sen Diyarbakır 2. Şube Başkanı Fesih Zirek, Diyarbakır’da Eğitim-Sen üyesi dört öğretmenin basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle görevden alındığını açıkladı. Zirek, öğretmene görevden alınacaklarının sözlü olarak bildirildiğini de belirtti.

Rudaw'da yer alan habere göre; 21 Kasım’da Diyarbakır’da Dağkapı Meydanı'nda, Türkiye'nin Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik askeri operasyonları bir grup tarafından basın açıklamasıyla protesto edilmek istendi ancak güvenlik güçleri açıklamaya izin vermedi. Polisin müdahalesi üzerine Eğitim-Sen 1. Şube Başkanı Emine Akşahin ile sendika üyeleri Welat Kaya, Serhat Kılıç ve Hasan Çitrik adlı 3 öğretmen de katıldığı basın açıklamasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Aile Bakanlığından 8 Mart için 10 Milyon TL Değerindeki İhale Aile Bakanlığından 8 Mart için 10 Milyon TL Değerindeki İhale

Eğitim-Sen 2. Şube Başkanı Fesih Zirek, öğretmenlerin görevden alınacağının sözlü olarak kendilerine bildirildiğini, ancak bahsi geçen dört öğretmenden sadece birine resmi olarak görevden uzaklaştırılma yazısının gönderildiğini söyledi.

Zîrek, "Dört arkadaşımıza da resmi olarak yazı gönderilirse açıklama yaparız" diye konuştu.