Halkların itlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex İl Örgütü, Dêrgul (Kumçati) beldesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Partinin Amed Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTM) Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün de katıldığı açılışta sık sık “Kumçatı sizinle gurur duyuyor” sloganı atıldı.

DEM Parti Eşbaşkan adaylarından halka 'çözüm' sözü DEM Parti Eşbaşkan adaylarından halka 'çözüm' sözü

‘SAVAŞ, ÇARE DEĞİL’

Büronun açılışı öncesinde konuşan DTK Eşbaşkanı Öztürk, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecride dikkat çekti. Devletin İmralı’da uyguladığı tecritle kendince bir karar aldığını dile getiren Öztürk, “Bir kez daha savaş, soykırım ve asimilasyonla halkımızı yok etmeyi hedeflediler. Dört parça Kurdistan’da şiddet ve baskı uyguladılar. Çok sayıda arkadaşımız katledildi ve bazıları zindanlara atıldılar. Rojava’yı her gün bombalıyorlar.  Buradan bir kez daha söylüyoruz; Bunlar çare değildir, çözüm böyle olmaz” dedi.

‘ÇÖZÜMÜN YOLU BELLİ’

Çatışmasızlık sürecini hatırlatan Öztürk, “Türkiye’de yalan söylüyorlar ama Kurdistan’da halk hakikati onlara anlatıyor. Hakikat, zindanlarda direnen arkadaşlarımızın duruşudur. Hakikat, İmralı’da Sayın Öcalan şahsında direnen Kürt halkının direnişidir. Bunun için yol bellidir. Çözümün yolu bellidir. 2013-2015 yıllarında bu yolu denediniz. Tarihinizde ilk defa doğru bir yolu denediniz, İmralı’yla masaya oturdunuz. İki yıl boyunca kimsenin burnu bile kanamadı, Türkiye’nin önü açıldı. Ekonomide, demokraside Türkiye’nin önü açıldı. Fakat bu sizin hesabınıza gelmedi fakat halkımız tekrar aklınızı başınıza getirecek” ifadelerini kullandı.

Yurttaşlar konuşmasını tamamlayan Öztürk’ü “Direne direne kazanacağız” sloganı atarak alkışladı. Sonrasında büronun açılışı yapılıp, halaylar çekildi.