Kurdistan illerinde saat 07.00’da oy verme işlemi başladı. Özellikle Kürt halkı oy verme işleminin başladığı saatlerden bu yana, halk akın akın sandıklara gidiyor. Son iki dönemdir kayyımlar tarafından yönetilen kentlerde halk iradesini bir kez daha sandığa yansıtıyor. Kentlerin tamamında sabah 07.00’de başlayan oy kullanımı 16.00’da sona erecek. 

AMED 

Amed’in Bajara Nû ilçesinde bulunan okullarda seçimlere katılım yoğundu. Özellikle yaşlılar erken saatlerde çocuklarıyla gelerek, oy kullandı. Kızının yardımıyla okul merdivenleri çıkan bir anne, yürümekte zorlansa da sandık başına gitti. Bajara Nû ilçesinde bulunan Fatih Anadolu Lisesi’nde oy kullanmaya gelen iki yaşlı erkek yurttaş da birbirlerinden destek alarak, oylarını kullanacakları alana geldiler. Sınıfa kadar el ele giren yaşlıların dayanışması dikkat çekti. 

Rezan, Sûr, Gêl, Pasur’da taşıma oylara karşı ilçe halkı sandıklarına sahip çıkmak için oy kullanma işlemlerine yoğun katılım gösterdi. Yaşlısından gencinden herkes sandıklara oy kullanmaya gitti. 

ÊLIH 

Êlih’te genç, kadın, yaşlı, engelli demeden sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya geldi. DEM Parti Êlih Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük oyunu kullanarak, sandıkları koruma çağrısı yaptı. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlkokulu’nda oyunu kullanan Sönük, Kürt halkının bu seçimden başarı ile çıkıp kayyımları yüksek bir oy oranı ile göndereceklerini söyledi.  Öte yandan sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya gelen yurttaşlar zafer işareti yaparak, oylarını kullandı. 

Okul kapılarında bekleyen yurttaşlar oy kullanma işleminin başlamasıyla sandık başlarına geçti. Pazaryeri Mahallesi’nde oy kullanan 98 yaşındaki anne, bastonuyla gelen yaşlılar, oy kullanmaya zafer işareti yaparak gidenler dikkat çekti. 

Amed’te oyunu kullanan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da okul, okul dolaşarak sandıkların güvenliği konusunda bilgi aldı. Oy verme işlemi devam ediyor. 

DÊRSİM 

DEM Parti’nin Dêrsim İttifakı’yla girdiği Dêrsim’de, sandıklara olan ilgi dikkat çekti. Sabah saat 07.00 itibari ile sandıklara akın eden Dêrsimliler, 69 bin seçmen için kurulan 516 sandıkta oy kullanmaya başladı.

Kentin tek milletvekili olan DEM Parti Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu sabahın erken saatlerinde oyunu, “Eşit ve özgür bir hizmet için Dersim halkı kazansın” mesajıyla kullandı. Dêrsim İttifakı’nın belediye eşbaşkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak da kent merkezindeki okulları ziyaret ederek, sandık görevlilerine başarılar diledi.

Yeni Vergi Teklifinin 18 Maddesi Meclis’ten Onaylandı Yeni Vergi Teklifinin 18 Maddesi Meclis’ten Onaylandı

DEM Parti İl Binası’nda kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi’nde seçim güvenliğine dair kentin her bölgesine dair çalışmalar önemle ilerliyor.

SÊRT 

Sêrt merkezde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçmeninin ağırlıklı olduğu mahallelerde bulunan okullarda, yaşlısıyla, genciyle, engellisiyle sandığa gidenler, “Kayyımları göndereceğiz” mesajını veriyor. 

Okullarda özellikle sandığa gidemeyecek halde olanlar ya ailesinin ya da partinin imkânıyla sandığa getiriliyor. 120 yaşındaki bir kadında, oğlunun kucağında sandığa gidenlerden biri. Sandığa gittiği sırada zafer işareti yapan kadın, büyük bir sevinçle oyunu kullandı. Bastonuyla, tekerlekli sandalyesiyle oy kullanmaya gelen yurttaşlar, iradesine sahip çıkma adına engel tanımadı. 

Diğer yandan çocuğunu evde bırakamayarak, sandığa çocuklarıyla gelen yurttaşların heyecanına çocukları da ortaklık etti. 

ÇEWLÎG

Çewlig'te sabahın erken saatlerinden itibaren yurttaşlar sandıklara akın etti. Kanîreş, Dêrê Hani (Genç) ilçesinin Simani Mahallesi sandık katılımının yoğun olduğu yerlerden oldu. MA