Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüleri Yüksel Mutlu ve Mahfuz Güleryüz, Çarlık Rusya’nın işgali sonucu 21 Mayıs 1864’te anayurtlarından sürgün edilen Çerkes halkına yapılan katliamların yıl dönümüne dair açıklama yayınladı.

'TÜRKİYE’DE YAŞAYAN ÇERKESLERİN HAKLARI VERİLMELİ'

AK Parti'den belediyelere haciz uyarısı: İcra yoluyla izlenebilirler AK Parti'den belediyelere haciz uyarısı: İcra yoluyla izlenebilirler

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Çerkesler yaşadıkları bütün ülkelerde; demokrasi, özgürlük, adalet ve kimlik sorunlarının öncelikle eşitlik temelinde değerlendirilmesi talebi ve mücadelesini yürütüyor ve bu mücadelenin parçası oluyor.

Türkiye’de yaşayan Çerkeslerin dil ve kültür hakları verilmeli, değiştirilen köy isimleri iade edilmeli ve anayurtlarına dönüşleri kayıtsız şartsız, maddi-manevi olarak desteklenmelidir. DEM Parti olarak; Çerkeslerin kimliklerini, anadillerini, kültürlerini yaşayabilmek ve yaşatabilmek için talep ettikleri demokratik hak ve özgürlüklerin kabul edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Çerkes halkının acısını yürekten paylaşıyoruz.” (MA)