Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van’da Merkez Seçim Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, ilçe belediye eş başkan adayları ile DEM Parti, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Merkez İpekyolu ilçesinde Sanat Sokağı’nda bulunan seçim bürosunun etrafı sabah saatlerinden itibaren polis barikatları ile çevrildi. Açılışa katılmak isteyenler, polis noktalarında üst aramaları yapıldıktan sonra alana alındı. Ancak kısa sürede, barikatlarla çevrili alan dolunca, barikatların dışında da binlerce insan toplandı.

Saat 13.00’de gerçekleştirilmesi planlanan açılış, gecikmeli olarak başladı. Bu süre içinde alanda bekleyenler, büronun açılışını halaylar çekerek kutladı.

Mitinge dönüşen seçim bürosu açılışı öncesi DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, birer konuşma yaptı.

Van ve İlçelerinde Ev Baskınları Van ve İlçelerinde Ev Baskınları

‘SİYASET ALANINI KADIN ALANINA ÇEVİRECEĞİZ’

Şedal konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sürgündeki arkadaşlarımızı ve cezaevinde tutsak olan arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Siyaset alanını kadın alanına çevireceğiz. Kadın arkadaşlarımıza bunun sözünü veriyoruz. Kadınların siyasette yer almasını istemiyorlar. Biz 31 Mart’ta kentimizi kadın, gençlik kenti yapacağız. Kentimizin büyük problemleri var. Biz eş başkan olduğumuzda tüm bu sorunları çözeceğiz. Biz kentimizi birlikte yöneteceğiz.”

‘YAPTIKLARI TEK ŞEY ÇEVRELERİNİ ZENGİN ETMEK OLDU’

Şedal’ın ardından konuşma yapan Abdullah Zeydan’ın gündeminde ise kentte devam eden kayyım uygulamaları vardı.

Zeydan, “On yıldır var olan kayyımları 31 Mart’tan sonra göndereceğiz. Buraya kayyım atanmasaydı, bu kadar sorun yaşanmazdı. Bu kentin çok büyük sorunları var. Kayyımlar ve AKP’liler bu kent için tek bir iyi şey yapmadılar. Yaptıkları tek şey çevrelerini zengin etmek oldu. Bu kentin gençlerini yoksulluğa mahkum ettiler. Biz bunu asla kabul etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘EN BÜYÜK DARBECİ ERDOĞAN VE BAHÇELİ OLDU’

Belediye eş başkan adaylarının ardından DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da sahneye çıktı. Mitinge dönüşen büro açılışında gördüğü kalabalıktan etkilendiğini belirten Bayındır, “Zulme, ölüme karşı sizin duruşunuz özgürlük duruşudur. Bu meydan, özgürlük ve başarı meydanıdır. 1994 yılında bugün yani 2 Mart’ta darbe yapılarak milletvekillerimiz Meclis’ten atıldı. AKP başa geldiğinde darbecilere hesap soracağını söylemişti. Ama bugün en büyük darbeci Erdoğan ve Bahçeli oldu. Binlerce arkadaşımız şu an cezaevinde. Yine cezaevlerinde açlık grevleri var. Halkımız özgürlük istiyor ve özgürlük kesinlikle sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

‘SEN BAHÇELİ’YE ‘CAHİL’ DEYİP KÜRDİSTAN’I GÖSTERİYORDUN’

Kayyım uygulamalarına da değinen Bayındır, “Yıllardır hile, hurda ve yüzsüzlük yaparak irademizi yıkmaya çalışıyorlar. Biz bu onursuzluğu kabul etmiyor ve sizi geldiğiniz yere göndereceğiz. İrademizi kabul etmiyorlar, kayyım atıyorlar. Dilimizi kabul etmiyorlar, Meclis’te Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıyorlar. Halkın mikrofonundan sesleniyorum; Biz Kürt'üz, Kürt. Nerede olursak olalım dilimizle, kültürümüzle yaşayacağız ve asla bu ahlaksızlığı kabul etmeyeceğiz. Kürtler dünyanın her yerinde özgürlükleri için mücadele ediyor. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz topraklarımızda özgür yaşamak istiyoruz ve size asla boyun eğmeyeceğiz. Erdoğan son günlerde ‘Teröristan’ sözünü söylüyor. Sen Meclis’te Bahçeli’ye ‘cahil’ deyip Kürdistan’ı gösteriyordun. Ben de sana buradan söylüyorum işte Kürdistan burasıdır” dedi.

‘ARTIK ORADA DURMAYIN, SİZİN EVİNİZ BURASI’

Bayındır, konuşmasında AK Parti’ye oy veren Kürtlere de “Vicdani olan kimse onların siyasetinde yer almamalıdır” diyerek çağrı yaptı ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz onlara kardeş eli, Kürt eli uzatıyoruz. Artık orada durmayın, sizin eviniz burası, onur duyulacak yer de burasıdır. Bizler, gücümüz olduğu sürece size hizmet etme sözü veriyoruz. Onlar kayyım eliyle çalıyorlar, biz halkımızla paylaşacağız. Biz demokratik, insani ve vicdani bir siyaset yürütüyoruz. Bu ilkelerle Van halkına hizmet edeceğiz. Van kararını ve başarı müjdesini vermiştir. Bu kısa sürede ev ev, köy köy, elimizden ne geliyorsa çalışalım. Sadece iki eş başkanın başarısı değil, Kürtlerin başarısı olacaktır.” DUVAR

Neslihan Sedal 46Xj 860X505Keskin Bayindir R5Xm 860X505Abdullah Zeydan 5Osx 860X505