Özgür Özel Sorumluluğu Üstlendi: 'Sandığı Getir, Yükü Biz Taşıyacağız Özgür Özel Sorumluluğu Üstlendi: 'Sandığı Getir, Yükü Biz Taşıyacağız

İlçe Seçim Kurulu'nun Kararına Tepki

Koçyiğit, "Sarayın memurları çok. YSK'nin sarayın emrinde olduğunu, AKP'nin emrinde olduğunu iyi biliyordu. YSK ve şunu Saray iyi bilsin ki biz ne YSK'nin ne sarayın ne AKP'nin ne de onun emir eri konumunda gelen yereldeki mülki idari amirlerinin baskılarına boyun eğmeyecekler" dedi.

Seçmen Taşıma ve Kayyım Atamaları

Koçyiğit, DEM Parti'nin birinci olduğu ve kayyım atanan bölgelerde seçmen taşındığını ifade ederek, YSK'nin itirazlara sessiz kalması eleştiridi. "Bunlar haksızdır, hukuksuzdur, vatandaşın iradesinin önünde engeldir" diyen Koçyiğit, YSK'nin sessiz kalmasını eleştirdi.

Tekritin Kaldırılması Gerekliliği

"Tecrit hızlı bir şekilde ortadan kaybolmak zorunda" diyen Koçyiğit, "Kürt halkı ve dünya halkları Sayın Öcalan'ın bilgilerini ve değişikliklerini merak ediyor. Çünkü Öcalan'ın sıradan biri değil. Kürt sorununun demokratik çözümünde aslı muhatap ve birinci muhataptır" dedi. Koçyiğit, Kürt sorununun demokratik çözümün gerekliliğine vurgu yaptı.

Yargı Paketi ve Hak ve Özgürlükler

Son yargı paketinin "yargı bağımsızlığını ve liberalliğini, temel hak ve özgürlükleri paketleyip götürdüğünü" söyleyen Koçyiğit, "Her gelen paket hak ve özgürlükler sınırlandırıldı ve aslında temel haklarımız askıya alındı" diye konuştu.