Hakkari DEM parti il örgütü, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek miting öncesinde yapılan uygulamalara tepki gösterdi. 

İl Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada; 31 Mart yerel seçimlerine giderken Türkiye’de özellikle Hakkari’de seçim kanunları ve hukuk askıya alınmaktadır.

Akp mitingi için dün akşamdan itibaren   tüm yollar trafiğe kapatılarak günlük hayat durdurulmuş durumda. Hukuki olarak tarafsız olması gereken devlet kurumları bu seçimde iktidar partisi için tüm imkanlarını seferber  etmektedir.
Akp mitingi için devlet memurları katılımı zorunlu hale getirilmiş; lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri için de katılımı zorunlu hale getirildiği herkes tarafından bilinmektedir.

Tüm partiler için belirlenen miting alanları farklı iken söz konusu Akp olunca il ve ilçelerden  devlet memurlarına baskı yapılarak  mitinge katılım zorunluluğu ile tehdit edilmektedirler. Partiler seçim çalışmalarını yaparken şehir hayatının devam etmesi lazım. Ancak söz konusu Akp olunca   Hakkari’de tüm yollar kapalı hale getirilip   şehir abluka altına alınmaktadır.

Hakkari-Çukurca Karayolunda Trafik Kazası.. Bir kişi hayatını kaybetti 4 Yaralı Hakkari-Çukurca Karayolunda Trafik Kazası.. Bir kişi hayatını kaybetti 4 Yaralı

Halkımızın bize başvurdukları şikayetlerde çok ciddi rahatsızlıkların olduğu ve bunu dile getirmemiz istenmiştir. Tüm partilerin eşit şartlarda yarışıp seçim çalışmaları yapmaları gerekirken,AKp için farklı uygulamaların devreye sokularak  halkın günlük yaşantısını etkileyen keyifçi  tutumları kınıyoruz.

Parti olarak ulaştığımız ilgili birimlerin “sorun bizi aşıyor” demeleri aslında yasa tanımazlığın    gelmiş noktayı  göstermektedir. Bu keyifçi ve yasa tanımaz uygulamaları yapanlara şunu diyoruz;

HAKKARİ tarihte iradesi ve mücadelesi ile her zaman anılmış ve varolmuştur. Ne taşıma kitleleriniz ne de tüm devlet olanakları seçim sonuçlarını değiştiremeyecektir.