İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak

Şırnak'ın Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Şenoba (Sêgirk) beldesi kırsalında bulunan Taloka köyünde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belde Örgütü yöneticisi Ahmet Gün ile oğlu ve yeğeni silahlı saldırıya uğradı. Gün, olay yerinde ölürken, oğlu ise yaralandı.

Ahmet Gün, oğlu Abdurrahim Gün ve yeğeni Mahmut Gün ile birlikte kışlık odun ihtiyaçlarını karşılamak köydeki boş araziye çıktı. Bu sırada bazı kişilerce önleri kesildi. Sonrasında baba, oğul ve yeğene silahlı saldırı yapıldı. Baba Gün, olay yerinde vefat etti, oğul Abdurrahim Gün ise ayağından yaralandı ve bölgeye gelen askerler tarafından Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Olay yeri incelemesi sonrası Ahmet Gün’ün cenazesi de Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Tartışmanın neden kaynaklandığına dair net bir bilgi bulunmuyor. MA'ya konuşan kaynaklar, baba ve oğula saldıran kişilerin bölgedeki korucular olduğunu ileri sürdü. (MA)