Mardin'in Artuklu ilçesinde 16 yaşındaki bir çocuk tecavüze uğradı. Olaya dair soruşturma başlatılırken, Mardin Sulh Ceza Hakimliği tarafından konuya dair “yayın yasağı” kararı alındı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “yayın yasağı” talep edilmesi üzerine Mardin 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından “yayın yasağı” kararı alındı. 

Hakimlik, “Delillerin toplanmamış olması, kamu düzeni ve kamu sağlığı” gerekçesiyle yayın yasağı getirilmesine karar verdi. Hakimlik kararında konuya dair “yazılı, görsel, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına” denildi. MA

Ne olmuştu..

Ev baskını, Üç kişi gözaltına alındı Ev baskını, Üç kişi gözaltına alındı

16 yaşındaki çocuğa tecavüz

Artuklu ilçesinde 16 yaşındaki kız çocuğu kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin tecavüzüne maruz kaldı. 

Mêrdîn’in Artuklu ilçesi Kayacan Mahallesi’nde 16 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğu tecavüze uğradı. Sabah saatlerinde çocuğu kanlar içinde bulan çevredekiler, çocuğun darp edildiğini düşünerek polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Çocuk, tecavüze uğradığını söylerken, tedavisi için ambulansla Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. 

Tecavüz olayının Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında çocuk, Çocuk İzlem Merkezi’ne (ÇİM) götürüldü. Çocuğun ailesi de ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. 

Olayla ilgili inceleme devam ediyor. MA