Çin'den İthal Edilen Araçlara Ek Vergi Getirildi

Mevcut Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesine karar verildi. Bu düzenleme ile elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık vergi tüm yakıt tiplerindeki araçlar için de geçerli olacak.

En Düşük Gümrük Vergisi 7 Bin Dolar Olarak Belirlendi

Düzenleme ile birlikte en düşük gümrük vergisi de 7 bin dolar olarak belirlendi. İlave gümrük vergisi uygulaması, GTİP listesinde yer alan motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtlarını kapsayacak şekilde düzenlendi.

TBMM Genel Kurulu'nda Vergi Düzenlemesi: İlk 7 Madde Kabul Edildi TBMM Genel Kurulu'nda Vergi Düzenlemesi: İlk 7 Madde Kabul Edildi

Vergi Uygulaması Geniş Kapsamlı

Uygulama, içten yanmalı motorla çalışan otomobiller ile elektrik motorlu otomobilleri, aksesuarları ve aksamını kapsayacak şekilde geniş bir yelpazede uygulanacak. Silindir hacmi fark etmeksizin, tüm araçlar için ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Yürürlüğe Giriş Tarihi

8 Haziran tarihinde yayımlanan karar, yayımını takip eden 30. günde yürürlüğe girecek. Bu düzenleme ile Çin'den ithal edilen araçlara ek vergi getirilmesi, ithalatçılar ve tüketiciler üzerinde belirli etkiler yaratabilir.