GÜZELDERE TÜNELİNİN BİTİRİLEMEDİĞİ FACİADAN SONRA VATANDAŞLARIN TALEPLERİ YÜKSELİYOR

Çığ Felaketi ve Tünel İnşaatı

Van-Hakkari yolunda bulunan Güzeldere Geçidi’nde akşam saatlerinde çığ düştü. Olay esnasında seyir halinde olan ve Van’dan Yüksekova’ya dönmekte olan yolcu minibüsü, çığ etkisi ile şarampole sürüklendi. Olayda M. Ş isimli kadın hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.

Çığ felaketi sonrası gözler 2013 yılında yapımına başlanan ve yıllardır bitirilemeyen Güzeldere Tüneli’ne çevrildi.

Vatandaşların Talepleri

Siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler ve çok sayıda vatandaş, sosyal medya hesaplarından Güzeldere Tüneli’ndeki gecikmeye vurgu yaptı.

Güzeldere Geçidi’nin tehlike arz ettiğini ve can almaya devam ettiğini kaydeden vatandaşlar, çalışmaların bir an önce bitirilip tünellerin trafiğe açılması talebinde bulundu.

Yetkililerin Açıklamaları

Milletvekili Bartın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Meydana gelen kazanın 11 yıllardır yapımı devam eden ve bir türlü bitmek bilmeyen tünelin yapıldı bölgede yaşanmış olması, bu tünelin bir an önce bitirilmesi için yapılan çağrıların haklılığı ile birlikte yaşanan acıların sorumlularını da açığa çıkartmıştır” dedi.

Hakkari eski milletvekili ve DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Abdullah Zeydan ise, “On yıldır birtürlü bitirilmeyen Güzeldere Tünel geçişi tamamlanmış olsaydı, insanlarımız bu acıyı yaşamayacaktı. İktidarın ve yetkililerin sorumsuzluğu insanlarımızın hayatına mal olmasına neden oluyor ve ne yazıkki bundan ne utanıyorlar ne de sıkılıyorlar” paylaşımında bulundu.

Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Tekin de “Güzeldere Tünelinin bir kez daha ne kadar elzem olduğu ortaya çıkmıştır. Biran evvel tamamlanmalıdır” ifadelerini kullandı.