Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Kamudaki Gereksiz Harcamalar Azaltılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamudaki gereksiz harcamaları 'olabildiğince' azaltacaklarını söyledi. Yılmaz, Romanya ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, kamudaki tasarrufa yönelik çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Resmi Verilere Göre Gerçek İşsizlik Oranı %24'e Yükseldi Resmi Verilere Göre Gerçek İşsizlik Oranı %24'e Yükseldi

Konsolide Edilecek ve Olgunlaştırılacak

Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan çeşitli tedbirleri içeren bir çalışma olduğunu belirtirken, bu konuda Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın da geniş kapsamlı bir çalışması bulunduğunu ifade etti. Çalışmaların konsolide edilerek yakın bir gelecekte olgunlaştırılacağına değindi.

Verimlilik Artırılacak ve Odaklanılacak

Yılmaz'ın açıklamalarına göre, gereksiz harcamaların azaltılması ve var olan harcamalarda verimliliğin artırılması için odaklanılacak. Ayrıca, geçmişte gerekli olabilen ancak şu anda anlamını kaybetmiş birtakım kalemlerin tespit edilerek azaltılacağı vurgulandı.

Üç Ayaklı Bir Program

Cevdet Yılmaz, para ve maliye politikaları ile yapısal reformları içeren üç ayaklı bir programlarının bulunduğunu belirtti. Maliye politikası için kamu tasarruflarının önemine değinen Yılmaz, çalışmaların tamamlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi.

Enflasyonu Düşürmek Öncelikli Hedef

Yılmaz, ülkenin birinci önceliğinin enflasyonu düşürmek olduğunu ve bu konuda çok yönlü bir şekilde yaklaştıklarını ifade etti. İşte bu amaçla, para politikasıyla birlikte maliye politikasının da destek olduğu, yapısal reformlarla verimliliğin ve rekabet gücünün arttırıldığı bir programları olduğunu belirtti. Yılmaz, çalışmaların sonunda enflasyonun düştüğü, dengelerin daha sağlıklı hale geldiği bir ortamda sosyal refahın arttırılmasının hedeflendiğini dile getirdi. DUVAR