Maçın önemli dakikaları şöyle:

36'ncı dakikada Başakşehir'de rakibine faul yapan Josef sarı kart gördü.

34'üncü dakikada Lima'nın sağ kanattan ortasında Emirhan Ilkhan boş pozisyonda kafayı vurdu. Muslera üstüne gelen topta hata yapmadı.

31'inci dakikada Galatasaray, Mertens ile farkı ikiye çıkardı! Barış Alper'in sol kanattan içeriye girip çektiği şutta savunmadan seken top Mertens'in önünde kaldı. Belçikalı oyuncunun sert vuruşu köşeden ağlarla buluştu.

30'uncu dakikada Galatasaray golü buldu ancak ofsayt! Kerem Demirbay'ın sol çaprazdan içeriye pasında Mertens kale önünde tek dokunuşla topu ağlara yolladı. Ağlara giden golün ardından yan hakemin ofsayt bayrağı havada.

25'inci dakikada Galatasaray, Barış'la 1-0 öne geçiyor. Savunma arkasına atılan uzun topta savunmadan seken topta Barış Alper rakibinden iyi bir şekilde kurtularak vuruşunu yaptı. Volkan Babacan'ı geçen top ağlarla buluştu.

15'inci dakikada rakibinden iyi sıyrılan Mertens ceza sahası içine girer girmez ortaya çevirdi. Başakşehir savunması topa ayak koydu.

7'nci dakikada kullanılan taç atışında Deniz bekletmeden Piatek'i gördü ancak Davinson Sanchez kritik müdahaleyle Piatek'e vuruş şansı tanımadı.

1'inci dakikada Galatasaray'da Mertens, Kemen'in ayağına basması sonucu sarı kart gördü.

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray yarın saat 19.00’da evinde Başakşehir ile karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar 20 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucu aldığı 63 puanla averajla ikinci sırada bulunuyor. Turuncu-lacivertliler ise 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyet sonucunda topladığı 33 puanla 8. sırada yer alıyor.

32. randevu

Galatasaray ile Başakşehir, Süper Lig’de bugüne kadar 31 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 16 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Turuncu-lacivertliler ise rakibini 7 kez mağlup etti. 8 maç da berabere sona erdi. Aslan’ın 54 golüne, Başakşehir 37 golle karşılık verdi. Ligin ilk yarısında Başakşehir’de oynanan maçı Galatasaray 2-1’lik skorla kazandı.

Son 12 lig maçında yenilmedi

Galatasaray, Süper Lig’de Hatayspor’a yenildikten sonra oynadığı 12 karşılaşmada mağlup olmadı. Ligde sarı-kırmızılılar; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK ve Samsunspor müsabakalarından 3 puan alırken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

Ligin en az gol yiyen takımı

PFDK'den Amedspor'a 84 Bin TL Para Cezası: Disiplin Kararı Açıklandı PFDK'den Amedspor'a 84 Bin TL Para Cezası: Disiplin Kararı Açıklandı

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon defans anlamında başarılı bir grafik çiziyor. Sarı-kırmızılılar, ligde oynadığı 24 karşılaşmasında kalesinde 14 gol gördü ve bu performansıyla da ligde en az gol yiyen takım konumunda yer alıyor. Aslan, bu mücadelelerin 12’sinde de kalesini gole kapadı.

Evinde 29 maçtır kaybetmiyor

Galatasaray, Süper Lig’de evinde son olarak geçtiğimiz sezonun 2. haftasında Giresunspor’a 1-0’lık skorla yenildi. Sarı-kırmızılılar, bu müsabakanın ardından oynadığı 29 lig karşılaşmasında 27 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Okan Buruk’un öğrencileri, bu sezon ligde RAMS Park’ta oynadığı 12 karşılaşmadan da 3 puan aldı. Aslan, Süper Lig’de bu sezon sahasında puan kaybetmeyen tek takım olarak bulunuyor.

Barış Alper Yılmaz’dan son 2 maçta 2 gol

Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Barış Alper Yılmaz, bu sezon kendisine hangi pozisyonda görev verildiyse iyi performans sergiledi. Hücum bölgesi dışında sağ ve sol bekte görev alan Barış Alper, sarı-kırmızılıların oynadığı son 2 lig karşılaşmasında da rakip fileleri havalandırdı. Bu sezon Türkiye Kupası’nda da 1 gol kaydeden 23 yaşındaki futbolcunun toplam 3 golü bulunuyor.

Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoğlu sınırda

Galatasaray’da, Başakşehir maçı öncesinde iki futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda Davinson Sanchez ile Kerem Aktürkoğlu sarı kart sınırında yer alıyor. Sanchez ve Kerem, sarı kart görmesi durumunda 25. haftada deplasmanda oynayacakları MKE Ankaragücü mücadelesinde görev alamayacak. Abdülkerim Bardakcı, Sergio Oliveira ve Hakim Ziyech sakatlığından dolayı kadroda yer almayacak.

Son 10 maç

Galatasaray ile Başakşehir arasında oynanan 9 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası olmak üzere son 10 maçta sarı-kırmızılılar 5, turuncu-lacivertliler de 2 kez galip geldi. 3 müsabaka ise beraberlikle sona erdi.

Farklı skorlar

Galatasaray, Başakşehir’i 7-0 mağlup ederek, rekabetteki en farklı skoru elde etti. Turuncu-lacivertliler ise sarı-kırmızılıları en farklı 4-1 ve 3-0’lık skorlarla yendi. İki takım arasında ayrıca 3-3 gibi gollü bir müsabaka da bulunuyor.

Okan Buruk ile Çağdaş Atan 6. kez rakip

CANLI MAÇ İZLE

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan bugüne kadar 5 kez rakip oldu. Oynadıkları mücadelelerde Buruk; Başakşehir ve Galalatasaray’ı çalıştırırken, Atan ise Alanyaspor, Kayserispor ve Başakşehir’in başındaydı. Bu maçlarda iki teknik direktör de 2’şer galibiyet alırken, 1 müsabaka da berabere sona erdi.İHA-Artıgerçek