UEFA BAŞKANI CEFERİN MAÇI TRİBÜNDEN İZLEDİ

Fenerbahçe-Union Saint-Gilloise karşılaşmasını UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de takip etti.

Bugün gündüz saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) ziyaret ederek TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt'le bir araya gelen Aleksander Ceferin, mücadeleye Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la birlikte geldi. DUVAR

FENERBAHÇE 0 - 1 UNION SAINT-GILLOISE

Maçtan Dakikalar

1' Maçta ilk düdük geldi ve karşılaşma başladı.

2' Fenerbahçe etkili geldi. Sağ kanatta Szymanski ile duvar pası yaparak ceza sahasına giren İrfan Can'ın vuruşu savunmaya çarptı ve dışarı gitti.

6' Union SG, rakip yarı alanda pas yapıyor.

10' Union SG tehlikeli geldi. Savunma arkasına atılan topu ceza sahası son çizgisinde Nilsson içeri çevirdi. Ceza sahasında Rasmussen'in şutu Ferdi'ye çarparak kornere gitti.

13' Fenerbahçe, ayağa isabetli paslarla rakip yarı alana yerleşmeye çalışıyor.

15' Sağ kanattan kullanılan uzun taç atışında Nilsson, Oosterwolde'den kurtulup dar açıdan şutunu çekti. Savunmada son anda Djiku araya girdi.

18' SAYILMAYAN GOL! İrfan Can'ın ara pasında sağ kanattan ceza sahasına kat eden Osayi Samuel, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda golü buldu. Yardımcı hakem de ofsayt bayrağını havaya kaldırdı.

19' Savunma arkasına hareketlenen Dennis Eckert, kaleci İrfan Can Eğribayat'I geçip şutunu çekti. Top kalenin yanından dışarıya gidiyor. Pozisyonun ardından ofsayt bayrağı yine havada.

20' Sağ kanatta rakibine çalım attıktan sonra sol ayağıyla ortasını ceza sahasına gönderdi. Kale sahasında Szymanski'nin kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

24' Terho'nun ters kanada uzun topunda Lapoussin topa koştu ama yetişemedi. Fenerbahçe taç kullanacak.

27' Rakip yarı alanın ortalarında topu kazanan Fred, ceza sahasına derin pas göndermek istedi. Bu top takım arkadaşlarına geçmedi.

31' Rakip takım çok etkili geldi. Eckert, ceza sahasına girerken şutunu çekti. Kaleci İrfan Can kurtardı. Dönen topu Nilsson yakın mesafeden boş kaleye göndermek istedi ama top üstten dışarı gitti.

36' Sarı Kart - İsmail Yüksek

39' Amani'nin sağ kanattan ortasında Osayi Samuel riske girmeyerek topu kornere yolladı.

43' Konuk ekipte kale sahasına gönderilen topta Lapoussin ceza sahası içinde yerde kaldı. Konuk ekip penaltı itirazında bulunuyor.

44' Hakem oyunun devam edilmesini istedi. Penaltı yok.

İlk yarıda son düdük geldi.

46'Maçta ikinci yarı başladı.

48' Hızlı gelişen Union atağında Rasmussen, sol kanattaki Eckert'i düşündü. Szymanski, top Eckert'e gelmeden araya girip topu kornere yolladı.

49' Fenerbahçe'de İsmail Yüksek sakatlık yaşıyor. Sağlık ekibi oyuna geldi.

52' Union bu dakikalarda etkili. Ceza sahası içine kullanılan serbest vuruşta Djiku, rakibinden önce topu kafayla dışarı gönderdi.

53' Sol kanatta topu alan Eckert, Oosterwolde'den sıyrılmak istedi ancak geçemeyince topu rakibine çarptırıp takımına korner kazandırdı.

54' Lapoussin'in kullandığı köşe vuruşunda Machida'nın kafa vuruşu savunmaya da çarpıp kornere gitti.

55 'İrfan Can'ın savunma arkasına gönderdiği uzun mesafeli topa Batshuayi hareketlendi. Belçikalı yıldız topla ceza sahasına girecekken savunmadan çok kritik bir müdahale geldi.

60' Alexander Djiku'nun hatasında topu alan Eckert, kendine şut şansı bulamadı.

61' İrfan Can Kahveci - Dusan Tadic

62' Fred - Miha Zajc

--------------------
MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE: Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Mert Hakan, Cengiz, Szymanski, Tadic, Batshuayi.

UNION SAINT-GILLOISE: Moris, Sykes, Vanhoutte, Machida, Montes, Rasmussen, Sadiki, Teklab, Puertas, Nilsson, Eckert.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda, 3-0 kazandığı maçın rövanşında, Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımını konuk edecek.

Fenerbahçe Beşiktaş derbisinde maç skoru 2-1 Fenerbahçe Beşiktaş derbisinde maç skoru 2-1

Saat 20.45'te başlayacak mücadele, dijital yayın platformu Exxen'den yayınlanacak. Maçın hakemleri ve takımların sahaya çıkacağı kadrolar şu şekilde: 

Hakemler: Nikola Dabanovic, Vladan Todorovic, Srdan Jovanovic (Karadağ)

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Osayi-Samuel, Djiku, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Kent, Batshuayi

Union Saint-Gilloise: Lindner, Terho, Castro-Montes, Vanhoutte, Machida, Lapoussin, Amani, Rasmussen, Sadiki, Nilsson, Eckert

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında yarın saat 20.45’te deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Müsabaka için İstanbul’a gelen Belçika ekibi, karşılaşmanın son hazırlıklarını maçın oynanacağı Ülker Stadyumu’nda yaptı.

Canlı Maç izle.. Canlı Anlatım.. Fenerbahçe Union Saint-Gilloise karşılaşması Canlı Maç izle.. Canlı Anlatım.. Fenerbahçe Union Saint-Gilloise karşılaşması

Teknik Direktör Alexander Blessin yönetimindeki idman düz koşuyla başladı. Daha sonrasında istasyon çalışması yapan sarı-lacivertliler, pas çalışmasıyla antrenmana devam etti.

İdmanın basına kapalı bölümünde Fenerbahçe maçının taktiği üzerinde duruldu. İHA

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına konuk oluyor.

Union Saint-Gilloise maça Moris, Sykes, Burgess, Machida, Montes, Vanhoutte, Sadiki, Teklab, Amoura, Puertas ve Nilsson'la başladı.

Fenerbahçe ise Livakovic, Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Djiku, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Cengiz Ünder, Szymanski, Tadic ve Batshuayi ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Fenerbahçe, 20. dakikada Batshuayi'nin golüyle öne geçti. Serbest vuruşu kullanan Cengiz Ünder'in ceza sahasına ortasında, Çağlar Söyüncü topu kafayla Batshuayi'ye indirdi. Kale sahasının sağ tarafında topla buluşan boş durumdaki Batshuayi ağları havalandırdı: 0-1

DUVAR

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turunda Union Saint-Gilloise ile Karşılaşacak

Maç Detayları

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile deplasmanda karşılaşacak. Maç, RSC Anderlecht Stadı'nda (Lotto Park) oynanacak ve TSİ 23.00'de başlayacak. Portekizli hakem Joao Pinheiro'nin yöneteceği maçın rövanşı ise 14 Mart Perşembe günü İstanbul'da oynanacak.

Sakatlık Durumları

Fenerbahçe'de sakatlıkları süren İrfan Can Kahveci ile Joshua King, Union Saint-Gilloise karşısında forma giyemeyecek. Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da, Fenerbahçe'nin UEFA kadrosunda yer almıyor.

Belçika ekibinde ise sakatlığı geçen Loic Lapoussin, takımla birlikte çalışmalara başladı. Kevin Mac Allister’ın ise Fenerbahçe maçında forma giymesinin zor olduğu bildiriliyor. Lazare Amani’nin durumu ise belirsizliğini koruyor. Kevin Rodriguez ve Fedde Leysen’in ise bu akşam forma giymesi beklenmiyor.

Oyuncu Bilgileri

Union Saint-Gilloise’nın bu sezon en dikkat çeken oyuncuları, 36 maçta 22 gol ve 6 asist ile oynayan Cezayirli santrfor Mohamed Amoura ve 41 maçta 8 gol ve 19 asist ile oynayan İspanyol orta saha oyuncusu Cameron Puertas.

Geçmiş Performanslar

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde H Grubu'nu 12 puanla zirvede tamamlayarak doğrudan son 16 turuna kalmıştı. Union Saint-Gilloise ise UEFA Avrupa Ligi'nde Lugano'yu eledikten sonra gruplara kalmış; E Grubu'nu 3. bitirmiş, Konferans Ligi'nde play-off turunda Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt'u elemişti.

Olası 11'ler

Union Saint-Gilloise: Moris - Sykes, Burgess, Machida, Castro Montes - Rasmussen, Vanhoutte, Puertas, Teklab, Nilsson - Amoura

CANLI MAÇ İZLE

Fenerbahçe: Livakovic - Osayi Samuel, Djiku, Çağlar, Ferdi - İsmail, Mert Hakan - Cengiz, Szymanski, Tadic - Dzeko.