Hatayspor 0-2 Fenerbahçe

Maçtan Dakikalar

3. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun pasında ceza sahası içi sağ tarafında Szymanski'nin şutunu kaleci Erce uzaklaştırdı.

13. dakikada orta sahadan ceza sahasına kadar topla beraber ilerleyen Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Erce kornere çeldi.

25. dakikada sol kanattan ceza alanına hareketlenen Dzeko'nun içeriye çevirdiği topta arka direkte Osayi-Samuel'in dokunuşunda top ağlarla buluştu. 0-1

40. dakikada Tadic'in ortasında Cengiz Ünder'in ceza sahası içi sağ çaprazından bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 0-2

45 İkinci yarı başladı

49'Hatayspor etkili geldi. Strandberg'in içeriye çevirdiği topta boş kalan Halil topa gelişine vurdu fakat top üstten farklı şekilde auta çıktı.

51'Fenerbahçe tehlikeli oldu. Soldan ceza sahasına giren Tadic, pasını Dzeko ile buluşturmak istedi. Savunmaya çarpan topu alan Cengiz, son çizgiye indi ve sağ ayağıyla ortasını içeri gönderdi. Savunma topu kafayla dışarı gönderdi.

53'Mehdi Boudjemaa sağ kanattan hareketlenen Halil'e pasını verdi fakat top doğrudan taca çıktı.

55'SON ANDA SAVUNMA! Savunma arkasına gönderilen derin topu ceza sahasında kontrol eden Syzmanski, vuruşunu yerden yaptı. Savunmada Burak ağlara giden topu son anda çizgiden çevirdi.

58'Hatayspor etkili oldu. Rakip yarı alanda iyi pas yapan ev sahibi takımda Halil, ceza yayında topla buluştuktan sonra açısını düzeltip kaleye şut denedi. Kaleci Livakovic gole izin vermedi.

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Cevdet Kömürcüoğlu, Abdullah Bora Özkara
Hatayspor: Erce Kardeşler, Kerim Alıcı, Maksimovic, Burak Yılmaz, Ghoulam, Matondo, Boudjemaa, Dele Bashiru, Rui Pedro, Rivas, Halil Dervişoğlu
Yedekler: Bekaj, Cemali Sertel, Cengiz Demir, Görkem Sağlam, Abdülkadir Parmak, Joelson Fernandes, Ömer Faruk Beyaz, Doğukan Sinik, Strandberg, Dadashov
Teknik Direktör: Volkan Demirel

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Becao, Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Mert Hakan, Szymanski, Cengiz Ünder, Tadic, Dzeko
Yedekler: İrfan Can, Bonucci, Oosterwolde, Mert Müldür, Ahmet Necat Aydın, Krunic, Zajc, Fred, Serdar Dursun, Batshuayi
Teknik Direktör: İsmail Kartal
Goller: Osayi-Samuel (dk. 25), Cengiz Ünder (dk. 40) Fenerbahçe
Sarı kart: Osayi-Samuel, Becao (Fenerbahçe), Matondo (Hatayspor)

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 19.00’da deplasmanda Hatayspor ile karşılaşacak. Mücadele öncesi sarı-lacivertliler, 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 70 puanla ikinci sırada bulunuyor. Bordo-beyazlılar ise 6 galibiyet, 11 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 29 puanla 16. sırada yer alıyor. Ligde son 2 maçını kazanan Fenerbahçe, yarın akşam sahadan 3 puanla ayrılarak zirve yarışına devam etmek istiyor.

Ligde 8. randevu

Süper Lig’de 4. sezonunu yaşayan Hatayspor ile Fenerbahçe, ligde 7 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 1’i hükmen 6 defa sahadan galip ayrılırken, 1 maç da berabere sonuçlandı. Rakibi karşısında mağlubiyet yaşamayan Fenerbahçe, rekabette 17 gol atarken, Hatayspor ise 4 kez gol sevinci yaşadı. Ligin ilk yarısında Kadıköy’de oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip, 4-2’lik skorla kazanmıştı.

Fenerbahçe Beşiktaş derbisinde maç skoru 2-1 Fenerbahçe Beşiktaş derbisinde maç skoru 2-1

Fenerbahçe’de 3 eksik

Fenerbahçe’nin Ganalı stoperi Alexander Djiku, Kasımpaşa mücadelesinde gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Djiku, Hatay deplasmanında takımını yalnız bırakacak. Sakatlıkları süren Joshua King ile İrfan Can Kahveci de yarın forma giyemeyecek.

5 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe’de, Hatayspor karşılaşması öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder ve İsmail Yüksek sarı kart ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular yarınki maçta sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Pendikspor karşısında takımını yalnız bırakacak.

Sarı-lacivertliler deplasmanda kaybetmedi

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda 13 maça çıktı. Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa, Pendikspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Antalyaspor ve Çaykur Rizespor’u mağlup eden sarı-lacivertliler, Adana Demirspor ile berabere kalarak 37 puan topladı. Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı maçlarda rakip fileleri 30 kez havalandırdı. Kanarya, dış sahada oynadığı 9 lig maçında ise kalesini gole kapattı.

9 yıl sonra Mersin’de maça çıkacak

Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu sezon maçlarını Mersin Stadyumu’nda oynayan Hatay temsilcisi, Fenerbahçe’yi bu statta ağırlayacak. Sarı-lacivertliler, 9 yıl sonra Mersin’de resmi bir maça çıkacak. Fenerbahçe, son olarak Süper Lig’in 2015-2016 sezonunda Mersin İdmanyurdu takımı ile bu statta karşılaşmıştı.

İsmail Kartal ile Volkan Demirel 3. kez rakip

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, ligde üçüncü kez rakip olacak. Geride kalan 2 maçta Kartal, Fenerbahçe’nin başındayken, Demirel de Fatih Karagümrük ve Hatayspor’u çalıştırıyordu. İsmail Kartal, bu karşılaşmalarda 1 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

CANLI MAÇ İZLE

Atilla Karaoğlan düdük çalacak

Hatayspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve Abdullah Bora Özkara yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Tugay Kaan Numanoğlu olacak. İHA