Fenerbahçe 2-1 Beşiktaş

Maçtan Dakikalar

4. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Batshuayi’nin pasında Ferdi’nin sol çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

10. dakikada Tadic’in pasında topla buluşan Batshuayi’nin ceza sahası içi sol çaprazdan sert vuruşunda kaleci Mert gole izin vermedi.

Yüksekovalı Kadın Futbolcular Milli Savunma Bakanlığı'nda Yüksekovalı Kadın Futbolcular Milli Savunma Bakanlığı'nda

21. dakikada İrfan Can’ın uzun pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Szymanski’nin kaleci Mert ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda Mert iki hamlede topun sahibi oldu.

25. dakikada Al Musrati’nin Fred’e yaptığı faul sonrası hakem Volkan Bayarslan, pozisyonu VAR’da izledikten sonra Al Musrati’yi kırmızı kart ile oyundan ihraç etti.

30. dakikada Fred’in ceza sahasına ortasında Tadic’in göğsüyle indirdiği topa Batshuayi'nin gelişine vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0

40. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Muçi'nin ceza sahası içine girdikten sonra sol çaprazdan vuruşunda kaleci Livakovic meşin yuvarlağı çeldi.

45 İkinci yarı başladı

48. dakikada Ghezzal’ın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda altıpas içinde iyi yükselen Muleka'nın kafa vuruşunda kaleci Livakovic topu çeldi. Pozisyonun devamında Necip’in gelişine vuruşunda Szymanski’ye çarpan top oyun alanına döndü.

69. dakikada Szymanski’nin pasında topla buluşan İrfan Can Kahveci’nin ceza sahası içi sağ çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti. 2-0

82. dakikada Muleka’nın pasında topla buluşan Cenk Tosun’un ceza sahası çizgisinden sert vuruşunda meşin yuvarlak yakın köşeden ağlarla buluştu. 2-1

40. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Muçi'nin ceza sahası içine girdikten sonra sol çaprazdan vuruşunda kaleci Livakovic meşin yuvarlağı çeldi.

45 İkinci yarı başladı

48'Sol kanattan içeri giren Semih ortasını açmadan savunma araya girdi ve topu kornere gönderdi.

49'Beşiktaş'ta Muleka kornerden gelen topa kafayı vurdu. Kaleci Livakovic topu çizgiden çıkardı. Beşiktaş'ın maçın başından bu yana gole en çok yaklaştığı pozisyon oldu.

53'PENALTI İTİRAZLARI! Szymanski'nin savunma arkasına gönderdiği derin topa hareketlenen Fred, Colley ile girdiği ikili mücadelede ceza sahasında yerde kaldı. Sarı-lacivertli takım bu pozisyonda penaltı bekledi ancak oyun devam etti.

69'GOL! Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin golüyle farkı 2'ye çıkardı. Fred'in sol kanattan getirdiği topta Batshuayi pasını Szymanski'ye verdi. Syzmanski sağ kanatta bomboş olan İrfan Can Kahveci'yi gördü. Boş pozisyonda topu alan İrfan Can Kahveci ayak içiyle şutunda topu köşeye bıraktı.

75'Beşiktaş'ta Gedson, Çağlar Söyüncü ile girdiği ikili mücadele sonrasında sakatlık yaşıyor.

82' GOL | Fenerbahçe 2-1 Beşiktaş,  Cenk Tosun

25'Al Musrati, orta alanda Fred'e yaptığı hareketin ardından önce sarı kart gördü. Daha sonra VAR'da pozisyonu incelemeye davet edilen hakem Volkan Bayarslan, müdahaleyi izledikten sonra Al Musrati'nin sarı kartını iptal ederek kırmızı kartını çıkardı. Beşiktaş kalan dakikalarda 10 kişi mücadele edecek.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş saat 19.00’da Ülker Stadyumu’nda karşılaşacak. Ev sahibi sarı-lacivertlilerde taraftarlar stat önü ve çevresinde toplanarak müsabakaya tezahüratlarla hazırlandı. Taraftarlar maça yoğun ilgi gösterirken, satışa çıkan biletler kısa sürede tükenmişti. Fenerbahçeli taraftarlar maç saati yaklaştığında ise tribünlerdeki yerlerini aldı.

Beşiktaş, Süper Lig’de uzun süredir Fenerbahçe’ye karşı aynı sezon içinde iki mağlubiyet yaşamadı. Siyah-beyazlılar, son olarak 2014-2015 sezonunda sarı-lacivertli takımla oynadığı iki maçtan da yenilgiyle ayrılmıştı.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Beşiktaş, yarın Fenerbahçe’nin konuğu olacak. Sarı-lacivertliler, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını koruyarak şampiyonluk yarışında yara almamak için galibiyeti hedeflerken, siyah-beyazlı ekip de hem sezonu ilk 4’te bitirebilmek hem de taraftarını mutlu etmek adına 3 puan almak istiyor.

Beşiktaş rakibine aynı sezonda iki mağlubiyet yaşamıyor

Bu zorlu mücadele öncesi ise ilginç bir istatistik göze çarpıyor. Beşiktaş, ligde Fenerbahçe’ye karşı uzun süredir aynı sezon içerisinde oynadığı maçlarda iki yenilgi yaşamadı. Kartal, en son 2014-2015 sezonunda sarı-lacivertlilere 2-0 ve 1-0’lık skorlarla kaybetmişti. Bu süreçte iki takım arasındaki 16 karşılaşmanın 4’ünü Beşiktaş, 3’ünü Fenerbahçe kazanırken, 9 mücadelede beraberlikle sona erdi.

2014-2015 sezonundan sonra oynanan derbilerde alınan sonuçlar şöyle:

2015-2016

Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 2

Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 0

2016-2017

Fenerbahçe: 0 - Beşiktaş: 0

Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1

2017-2018

Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 1

Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 1

2018-2019

Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 1

Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 3

2019-2020

Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 1

Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1

2020-2021

Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 4

Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1

2021-2022

Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 2

Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1

2022-2023

Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 0

Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 4

İHA