Hakkari'de 3.5 büyüklüğünde deprem Hakkari'de 3.5 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü MAraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden tam bir yıl geçti. 7.8'lik depremin yaşandığı saat olan 04.17'de, depremden etkilenen Hatay, Maraş, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Adana, Antep, Diyarbakır ve Urfa'da anma programları yapıldı. Depremde ölenler, açıklama, meşaleli ve sesiz yürüyüşler gibi etkinliklerle anıldı.

İSKENDERUN'DA SESSİZ YÜRÜYÜŞ

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'ın İskenderun ilçesinde, depremlerde ölenler anıldı. İskenderun 6 Şubat İnisiyatifi çağrısıyla binlerce kişi, Mustafa Kemal Mahallesi deprem gönüllüleri çadırı önünden bir araya geldi. Binler, meşalelerle depremde yıkılan bir binanın yanına kadar sessiz bir şekilde yürüdü. Kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de yürüyüşe katıldı.

Birçok kişi, ölen yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. Yürüyüş sonrası yıkılan binanın olduğu yerde mumlar yakıldı. Depremzedeler, ölen kişilerin fotoğrafları ile çocuk oyuncakları ve karanfiller bıraktı. Acı ve öfkenin hakim olduğu anmada, depremin yaşandığı saat olan 04.17'de saygı duruşunda bulunuldu. Birçok kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

Anmada konuşan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, aradan bir yıl geçmesine rağmen ne yaslarının ne de acılarının sona erdiğini söyledi. Ünsal, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da sarf ettiği sözleri kınayarak, Hataylılardan "intikam" alındığını söyledi.

Ünsal, "Ekmeğimizin her geçen gün küçüldüğü bu bozuk sisteme karşı emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Depremzede kardeşlerimizle 6 Şubat depreminin ilk gününden itibaren başlattığımız dayanışmamızı büyütmeye, acılarımızı paylaşmaya, yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz" dedi.