İsrail ordusunun, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nde bir binayı patlayıcılarla havaya uçurduğu bildirildi. El-Aksa televizyon kanalının haberine göre, İsrail ordusu, Gazze kentinin batısında yer alan Şifa Hastanesi'ndeki bir binayı havaya uçurdu.

Birkaç saat önce Telegram hesabından yayınlanan paylaşımda İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi'ne sığınan yerinden edilmiş kişilere hastane yerleşkesini derhal tahliye etmeleri için anonslar yaptığı belirtildi. İsrail ordusu, dün iftar saatinde Şifa Hastanesi bölgesine düzenlediği yoğun top atışı sonucu onlarca kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

'İSRAİL'İN BAŞARISIZLIĞINI ORTAYA KOYUYOR'

Hamas ise, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesine düzenlediği baskın ve işlediği suçların, "hedeflerine ulaşamadığının kanıtı olduğunu" belirtti. Hamas, İsrail'in Şifa Hastanesi'ne düzenlediği kanlı baskına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde üst üste üçüncü gün işlediği suçlar, infazlar, tutuklama ve işkenceler, misilleme niteliğindedir. Bu saldırılar hiçbir başarıya ulaşamayan, Gazze Şeridi'ndeki hedeflerinden hiçbirini gerçekleştiremeyen bu ordunun karşı karşıya olduğu başarısızlığı ortaya koyuyor" ifadeleri kullanıldı.

Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) ve kurumlarının yetersizliği karşısında ABD'nin desteği ile gerçekleştirilen saldırıların, Filistinlilerin ve direnişin kararlılığını artıracağını vurguladı.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN UNRWA'YA 40 MİLYON DOLAR

Öte yandan Suudi Arabistan, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde üstlendiği rolü desteklemek için Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) 40 milyon dolar fon sağlayacağını duyurdu. Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi, UNRWA'nın Gazze'de acil durum çağrısını desteklemek için bu kuruluş ile 40 milyon dolarlık mali destek anlaşması imzaladı.

Çevrim içi yapılan görüşmede, anlaşma Kraliyet Divanı Danışmanı ve Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezinin Genel Sorumlusu Abdullah bin Abdulaziz er-Rebia ve UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini arasında imzalandı.

Anlaşmaya göre İsrail'in saldırılarını ve ablukasını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde halkın en savunmasız kesiminden 250 bin 638 Filistinlinin faydasına olacak şekilde bölge halkının gıda güvenliği desteklenecek. Ayrıca, sayıları 200 bini aşan 20 bin 19 aileye barınma ve gıda harici yardım yapılacak.

İran'a ABD ve İngiltere'den Yeni Yaptırımlar İran'a ABD ve İngiltere'den Yeni Yaptırımlar
ÖLÜ SAYISI 31 BİN 900'Ü AŞTI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada a İsrail'in Gazze Şeridi'ne 166 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 104 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 162 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 31 bin 923'e, yaralı sayısının da 74 bin 96'ya ulaştığı bildirildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı. DUVAR