Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Meral Danış Beştaş'tan Açıklamalar

"Çünkü çekilme durumu olsaydı aday olmazdım" şeklinde yanıt veren Beştaş, herhangi bir gizli anlaşma yapmadıklarını ve söylediklerini yaptıklarını vurguladı. Ayrıca seçmenlere kendilerine oy verme çağrısı yapacaklarını söyledi.

'Burcu Hanımın Bu Kadar Çok Yüzü Olduğunu Bilmiyordum'

Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" açıklamasına tepki gösteren Beştaş, "Bunun adı faşizm. Burcu Hanım ile beraber Grup Başkanvekilliği yaptım. Gayet iyi tanırım. Aylarca koltuklarımız bile yan yanaydı. Kendisini tanırım ama açıkçası bu kadar çok yüzü olduğunu bilmiyordum. Bence özü ortaya çıktı" şeklinde konuştu. Ayrıca Burcu Köksal'a yönelik eleştirilerde bulundu.

Müsavat Dervişoğlu: Eğer Erdoğan müjdeyi bakan aracılığıyla veriyorsa, o da beğenmemiş Müsavat Dervişoğlu: Eğer Erdoğan müjdeyi bakan aracılığıyla veriyorsa, o da beğenmemiş

'2019'da, 2023'te Destek Verdi, Neticede Bu da Biraz Fazla Oldu'

Beştaş, aday olurken herhangi bir partiye kazandırma ya da kaybettirme gibi bir hedeflerinin olmadığını ve sadece seçmenin oyuna talip olduklarını belirtti. "Biz bu nedenle demokratik siyasette ısrar ediyoruz. Bizim derdimiz iktidarla, muhalefetle değil. Biz iktidara karşı bir mücadele yürütüyoruz. Biz kimsenin kaybetmesine sebep olmuyoruz. Onlar kazanıyorlarsa buyursun kazansınlar. Sonuçta ben kendi oyumu almak istiyorum" şeklinde ifade etti.

'Terör Meselesi Denilip Geçilemez'

Kürt meselesinin adının konulmasını istediklerini ve bu sorunun şiddetle, çatışmalarla, ölümlerle çözülemeyeceğini vurgulayan Beştaş, "Bu nedenle parlamentoda bunu her gün konuşuyoruz ve tartışıyoruz. Bu sorunu sadece Türkiye yaşamadı. Dünyada birçok ülkede yaşandı. Neticede müzakereyle, diyalogla, hak ve adalet temelli olarak bu mesele çözülebilir diyoruz. Biz bunu söylerken CHP'ye de söylüyoruz. Terör meselesi denilip geçilemez" dedi.