Barış Anneleri Meclisi, Anneler Günü dolayısıyla Diyarbakır'da bulunan binaları önünde açıklama yaptı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Adalet Nöbeti'nde yer alan tutuklu yakınları da açıklamaya katıldı.

Barış Annesi Kudret Eryılmaz, çocuklarından ayrı olduklarından dolayı Anneler Günü'nün "kara bir gün" olarak geçtiğini söyledi. Eryılmaz, "Bizim çocuklarımız yanımızda olsa o zaman Anneler Günü olur. Tepemizde uçaklar geçiyor ve bizi rahatsız ediyor. Tecrit giderek derinleşiyor. Bu sorunlar bitsin artık. Hem Türk hem Kürt annelerinin sorunu aynı; herkese sesleniyorum savaş iyi bir şey değil. Barış gelsin, zindanlardan cenazeler çıkmasın, annelerin gözünden artık yaş gelmesin, barış ve huzur gelsin ülkemize" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri ile partililer, açıklama sonrası annelere karanfil verdi.

Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı

'ÇOCUKLARIMIZ CEZAEVLERİNDE ÖLÜYOR'

İzmir Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Anneler Günü dolayısıyla Konak Meydan'ında bir araya gelerek, İskele’ye kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşte, Kürtçe ve Türkçe "Annelere verilecek en büyük hediye barıştır" pankartı açıldı. Ayrıca "Bijî berxwedana dayîka" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı.

Yürüyüş sonrası konuşan Barış Annesi Hanife Zengin, bugünün kendileri için hüzün olduğunu ifade etti. Zengin, "Çocuklarımız cezaevinde tek kişilik hücrelerde birçok hastalığa yakalanıyor ve ölüyor. Bütün anneler gibi bizde çocuklarımızı yanımızda istiyoruz. Yüreği acıyla dolu olan anneler olarak bu ülkeye barış ve adalet, çocuklarımıza da özgürlük istiyoruz" dedi.

Açıklama yapılan oturma eylemi ile son buldu. (MA)