DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak Seçim Çalışmalarına Başladı

Kışanak, "Demokratik bir seçenek sunmak için geliyoruz" dedi.

Seçim Startı Kuğula Park'ta Verildi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak'ın seçim başlangıcını Kuğula Park'ta yaptığı açıklama ile verdi.

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan: "Türkiye'de hayvan popülasyonu azalıyor" DEVA Partisi Lideri Ali Babacan: "Türkiye'de hayvan popülasyonu azalıyor"

Kışanak'ın Mektubu Okundu

Açıklamada Sincan Cezaevi'nde tutsak edilen DEM Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak'ın mektubu okundu.

Kışanak, Demokratik Bir Seçenek Sunuyor

Kışanak, seçim startını verdiği mektubunda “Ankara halkına, demokratik bir seçenek sunmak için geliyoruz” dedi.

Kışanak'ın Mektubu

Kışanak'ın mektubunu DEM Parti Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Ebru Günay okudu. Mektup şu şekilde:

“Sevgili kadınlar, öncelikle sizleri, tüm Ankaralı kadınları hasretle selamlıyor, diliyorum. Bugün kampanyamızın startını veriyoruz. Seçim seçimleri ve seçimden sonra, güçlü bir kadın dayanışması örgütleneceğimize ve kadın güçlerine yönelik her türlü saldırıyı durduracak bir güç açığa çıkaracağımız yerde. Şimdi Ankara'da DEM vakti. Şimdi Ankara'yı, siyasetin mor DEM'iyle dönüştürme zamanı. Şimdi Mor DEM'i en güçlü şekilde sahiplenme ve kazanma zamanı. Ankara'nın bürokratik, merkeziyetçi, militarist ve erkek egemenliklerini değiştirmeye geliyoruz. Kadınların, yönetime katılma, söz ve karar sahibi olma iddiasını, en güçlü şekilde ortaya çıkarmak için çıkartmak için yola çıkıyoruz. Kadınları kamusal alandan dışlayan erkek egemen sistemle, cumhuriyetin başkentinde mücadele etmeye geliyoruz. Savaş politikalarına, kayyım darbelerine, erkek bölgelere 'dur' demek için yola çıkıyoruz. Cumhuriyeti demokrasiyle buluşturmak, barış siyasetine kadınlar olarak liderlik etmek için geliyoruz. Ankara'yı rantçı yıkıcı, ayrımcı erkek egemenliklerinden kurtarmak için yola çıkıyoruz.

Demokrasi ve özgürlük mücadelemizi, yerelde, sağlam temellere oturtmak için geliyoruz. Yokluğun, zayıflığın, kadınların ayrılan emekçilerin, kadınların sırtına yükleyenlere karşı mücadele için yola çıkıyoruz. Kentlerimizi, sosyal ve sınıfsal mekan parçaları haline getiren anlayışı yıkmak için geliyoruz. Kadınların, yerel yönetimlerde yaratacağı farkı gösteriyor, demokratik, yerel yönetimlerin hayatta kalmak için yola çıkıyoruz. Toplumsal barışı ve kadınların özgürlüğünü inşa etmek için geliyoruz. Başta kadınlar olmak üzere, Ankara halkına, demokratik bir seçenek sunmak için geliyoruz. Özgürlükle tüm arayış olan tüm kadınlar, emekçi kadınlar, genç kadınların kötü gidişatının farkında olan ve fark yaratan kadınların yoluna çıktı, geliyor. Demokrasiyi, toplumsal barışı ve kadınların özgürlüğünü inşa etmek için geliyoruz.

Sevgili kadınlar; onun etkinliği, her şeyi başarmak, her yerde ve her zaman yüreğimle, bilincimle, tüm benliğimle birlikte birlikte ayrıntılari istiyorum. Ben sizlerin yüreğimde hissediyor, sizlerden güçleniyor ve moral alıyorum. Sizlerin de kadın dayanışmasının en güzel örneğini sergileyeceğinizi ve beni en güçlü şekilde temsil etmeyi biliyorum. Bir Gültan hücresinde binlerce Gültan sahasında. Bundan eminim. Yıllık Figen, binlerce Sebahat, binlerce Ayla ve daha güzel yoldaşımız, kadın özgürlük mücadelesine katılıyor, liderler. Kollektif mücadelemiz, kollektif emeğimizle kazanacağız. Kadın dayanışması kazanacak, kadın örgütlülüğü kazanacak, kadınların ortak özgürlüğü ve barış mücadelesi kazanacak. Yolunuz, yolumuz açık olsun. Yolumuz özgürlük, demokrasi ve barışa çıksın.”DUVAR