TCMB  faiz oranını dördüncü kez yüzde 50'de sabit bıraktı TCMB faiz oranını dördüncü kez yüzde 50'de sabit bıraktı

Altın fiyatları, Fed'in Mart'ta faiz indirimine gideceği yönünde beklentilere aksi yönde açıklama yapmasına rağmen yatırımcıların merkez bankasının bu yıl faizleri büyük oranda düşüreceği beklentilerini sürdürmeleriyle üst üste dördüncü işlem gününde de yükseldi

Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.40 yükselerek 2,045.70 dolar seviyesinde işlem görüyor. Altının gram fiyatı 1.997 lira, çeyrek altın 3.315 liradan satılıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) dün sona eren para politikası toplantısında politika faizini yüzde 5.25-5.5 aralığında sabit tuttu ve enflasyon tamamen kontrol altına alınmadan faizlerin indirilmeyeceğini belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell, toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında faiz indirimlerinin Mart'ta başlamasının olası görünmediğini söylese de komitedeki herkesin bu yıl faiz indirimine gitmek istediğini de ifade etti.

Altın ayrıca ABD Hazine tahvil getirilerindeki keskin düşüşün yanı sıra ABD'nin bölgesel borç veren kuruluşu New York Community Bancorp'ta yaşanan ve daha güvenli varlıklara yönelmeye yol açan sorunlar nedeniyle de yükseldi. 

Yatırımcılar artık haftalık işsizlik başvuruları ve perşembe günkü ISM PMI raporlarının yanı sıra cuma günkü merakla beklenen aylık istihdam raporunu da bekliyor.