IKBY Seçimlerinde 13 Parti, 2 Koalisyon ve 124 Bağımsız Aday Kayıt Yaptırdı IKBY Seçimlerinde 13 Parti, 2 Koalisyon ve 124 Bağımsız Aday Kayıt Yaptırdı

Filistin'e Destek ve Aşırı Sağa Karşı Gösteriler Almanya'da

Filistin'e Destek Gösterisi Berlin'de Yapıldı

Prenzlauerberg semtindeki Schönhauser Allee metro istasyonu önünde toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Göstericiler, İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıya tepki göstermek için şehir merkezine yürüdü.

Sloganlar ve Taşınan Pankartlar

Göstericiler, "İsrail çocukları öldürüyor", "İsrail terör devleti", "Ateşkes şimdi", "Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor" sloganları attı. Ayrıca üzerinde çeşitli mesajların bulunduğu döviz ve pankartlar taşındı. Polis ve bazı göstericiler, Filistin'e destek gösterisine katılanlar ile provokasyon yapanlar arasına girerek gerilimi kontrol altında tutmaya çalıştı.

Aşırı Sağa Karşı Gösteri Zafer Anıtı Önünde Gerçekleştirildi

Berlin'de bir başka gösteride, yüzlerce eylemci faşizmi ve ırkçılığı protesto etmek için Zafer Anıtı'nın (Siegessaeule) önündeki 17 Haziran Caddesi'nde bir araya geldi. "Aşırı sağı durdurun, demokrasiyi savunun" sloganıyla düzenlenen gösteride, aşırı sağın yayılmasına karşı çıkıldı.

Yapılan Konuşmalar ve Çağrılar

Gösteride yapılan konuşmalarda, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde sandığa gitme çağrısı yapıldı. Aşırı sağa karşı kararlılıkla mücadele etmenin önemine vurgu yapıldı. Benzer gösterilerin Münih, Dresden, Leipzig ve Köln'de de gerçekleştirildiği belirtildi.

Kaynak: Duvar