Milyonlarca Kişinin Beklediği 3600 Ek Gösterge Torba Yasada Yer Alıyor Mu? Kimler Yararlanacak? Milyonlarca Kişinin Beklediği 3600 Ek Gösterge Torba Yasada Yer Alıyor Mu? Kimler Yararlanacak?

Yeni Vergi Paketinde Serbest Meslek Gruplarına Peşin Vergi Uygulaması Geliyor

Bu yeni düzenleme ile önce vergi alınacak, sonra beyanname verilecek.

Uyumsuzluk Olan Meslek Gruplarına Düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı vergi paketinde, kazancı ile ödediği vergi arasında uyumsuzluk olan meslek gruplarına yönelik düzenlemeler yer alması bekleniyor. AKP yetkilileri, doktor, mühendis, diş hekimi ve bazı serbest meslek gruplarının ödediği vergilere yeniden göz atacaklarını belirtti.

Peşin Vergi Uygulaması

AKP kaynaklarına göre, yeni düzenleme kapsamında serbest meslek gruplarına "peşin vergi" uygulaması getirilecek. Vergi önce peşin alınacak, ardından beyanname verilmesi istenecek. Vergi dönemi sonunda mahsuplaşma yapılacak ve vergi kaçırmanın önüne geçilecek. Bu yöntem sayesinde vergi incelemelerinden kaçınılması hedefleniyor.

Asgari Kurumlar Vergisi Uygulaması

AKP kaynakları, asgari Kurumlar Vergisi uygulamasının sadece küresel şirketler için değil, Türkiye içindeki şirketler için de düşünüldüğünü belirtti. Bu yeni düzenleme ile vergi adaleti sağlanması ve vergi kaçakçılığının önlenmesi amaçlanıyor. Artıgerçek