Cizre İlçesindeki 43 Öğrenciye Yönelik Suçlamalar

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan bir Anadolu Lisesi'nde müdür müdürü Burak Ercan, 43 öğrenciye yönelik "cinsel taciz", "cinsel saldırı" ve "cinsel istismar" suçlamalarıyla yargılandı. Ercan, suçlamaların 7 öğrenci için gösterdiği kanıtlanamadığından beraat etti.

Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız

Duruşma ve Karar

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) İşyeri Temsilcisi olan Ercan, Cizre 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya kent dışından Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. 7 mağdur öğrencinin şikayetleriyle birlikte davada mahkemenin ödeyeceğini açıkladı. Ercan aleyhine 3 yıl 9 ay hapis cezası verilirken, 4 çocukla ilgili suçlamalardan beraat etti.

Baro Başkanı Dilsiz'in Görüşleri

Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz mahkemede, suçlu bulunan Ercan'ın en üst sınırdan cezalandırılması ve tutuklanması belirtildi. Dilsiz, çocukların uzun süre mağduriyet yaşadığını ve başarısızlığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Kararı

Mahkeme, Ercan hakkında verdiği kararda, bazı dağıtımlara yönelik suçlamalardan dolayı hapis cezasına çarptırılırken, diğer dağıtımlara yönelik suçlamalardan dolayı ceza kararı verdi. Bu karar hükmünün açıklanmasının geri getirilmesinin uygulanmasıydı. MA