Sêrt'te 23 Kasım 1993 tarihinde tutuklandıktan sonra yargılandığı davada müebbet hapis cezası verilen Zeki Kayar'ın (51) infazı yakılmak isteniyor. 31 yıldır tutuklu olan Kayar'a, kapatılan Özgür Gündem gazetesinde 1 Haziran 2016’da yayınlanan bir makalesi gerekçe gösterilerek 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Bu ceza, 2018 yılında onandı. Kayar'ın müddetnamesi, cezanın onanması üzerine yeniden düzenlendi. 23 Kasım 2023 olan tahliye tarihi, 5 Ocak 2025 olarak değiştirildi.
Kayar, bu süreçte koşullu salıverilmesinin ertelenmesine neden olabilecek herhangi bir "ceza" almadı. Kayar, Ocak ayında Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Adana-Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Kayar'a burada yeni bir müddetname tebliğ edildi.
Söz konusu müddetnamede, tahliye tarihi 2031 olarak gösterildi. Kayar, müddetnamesi yanlış tarihlendirildiği için 19 Nisan’da Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Kayar'ın başvurusuna halen herhangi bir dönüş yapılmadı.
Kararın düzeltilmemesi halinde Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuracağını belirten Kayar, karşı karşıya olduğu duruma karşı sivil toplum ve insan hakları örgütlerine "dayanışma" çağrısı yaptı.
31 yıllık tutsağa yeni müddetname: Tahliye 6 yıl sonra
Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen 31 yıllık tutsağa tebliğ edilen yeni müddetnamede, daha önce 2025 olan tahliye tarihi 2031 olarak yazıldı.
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler

Hakkari’de İntihar İddiası Asılsız Çıktı: 10 Yaşındaki Çocuk Hayati Tehlikeyi Atlattı

Hakkari’de Kısa Süreli Gerginlik: Çok Sayıda Kişi Gözaltına Alındı

Hakkari'de şüpheli Çocuk ölümü

Hakkari’de Kaza: Araç Takla Attı, 3 Kişi Ağır Yaralandı

Öcalan Yeni Parti Kuracak! Genel Başkanı Bile Belli oldu!

Hakkari’de Trafik Kazası: Araç Hastane Yakınında Kontrolden Çıktı

Hakkari Geçimli Köyünde Kavga: 3 Yaralı

Hakkari’de 15 Yaşındaki Kız Çocuğunun Şüpheli Ölümü

Hakkari’de Feci Kazada: Aynı Aileden 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Başkan Demirci'nin İş-Kur personelini özel işinde kullandığı iddia edildi