Buluttepe Mahallesi 390 Sokak'ta 15 Ocak 2019 tarihinde dershaneden çıkıp evine giden Berfin Özek, Casim Ozan Çeltik’in asitli saldırısına uğradı. Yüzünde yanık oluşan Özek, yanık ünitesindeki tedavisinin ardından taburcu oldu ancak yüzünde ağır yanık izleri kaldı. Sağ gözü görme yetisini kaybeden Özek'in göz kapakları ve dudağına estetik operasyon yapıldı.

Saldırının ardından yakalanıp, tutuklanan Çeltik, ‘kasten yaralama’ suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2020 yılı Nisan ayında, davanın görüldüğü 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe vererek Casim Ozan Çeltik hakkındaki şikayetini geri alan Özek, daha sonra verdiği karardan pişman olduğunu ifade ederek, o dönem büyük bir travma içerisinde olduğunu kaydetti. Casim Ozan Çeltik son duruşmada tahliye edildi. Berfin Özek ve Casim Ozan Çeltik evlenmeye karar verdi. Nikah fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.
AK Parti ve MHP gruplarının geçen yıl ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’iyle cezaevinde yatan 300 bin tutuklu ve hükümlüden 90 bininin tahliye olması bekleniyordu. Tahliye edilecekler arasında Casim Ozan Çeltik de vardı.

Çocuklar İçin Dijital Tehlike: Sosyal Medya Çocuklar İçin Dijital Tehlike: Sosyal Medya

Berfin Özek'in avukatlarından Nevzat Ercan, tasarının görüşüldüğü dönemde yaptığı açıklamada şöyle demişti: “Casim Ozan Çeltik, TCK'nın 86/87. maddeleri uyarınca kasten yaralama suçundan toplamda 13 yıl ceza aldı. Bu da mevcut infaz rejimine göre kapalı cezaevinde 3 yıl, açık cezaevinde 2 yıl tutuklu kalması demek. Asitli saldırgan 15 aydır cezaevinde yatıyor. Yeni çıkacak tasarıya göre 3 ay sonra açık cezaevine çıkacak. Düzenleme ile ardından iki ay izne gidecek. Daha sonra 2 ay daha tekrar izin kullanma hakkı olacak. Ancak izinden dönmediğinde hiçbir yaptırımla karşılaşmayacak. Yani bu, saldırganın tahliye edileceği anlamına geliyor.