İHD Hakkari'de  Rojhat Özdel için adalet talebinde bulundu İHD Hakkari'de Rojhat Özdel için adalet talebinde bulundu

Çıkmaz sokak haline gelen Anadolu sokağı esnafları, yıkılan köprünün yerine yeni köprünün yapılması talebinde bulundu.

"YETKİLİLERDEN YENİ KÖPRÜ İSTİYORUZ"

20 yıldan beri esnaf olduğunu söyleyen Sıddık Kıratlı, "Altı aydır bu köprümüz yıkılmış bir hâlde. Tüm yetkililere, tüm mercilere başvurduk ama hiçbir sonuç alamadık. Köprümüzü tekrar yapmak suretiyle yıktılar ama hâlâ yapılmadı. Bizler de buradaki esnaflar olarak çok mağdur bir durumdayız. Bazı esnaflarımız yıkılan köprüden dolayı siftah bile açamadan dükkanlarını kapatıyorlar. Şimdi ne insanlar geçebiliyor ne de araçlar. Derenin diğer tarafında da müşterilerimiz var ama köprü olmadığı için gelemiyorlar. Ya da onların bu tarafa gelmesi için çarşıyı dolanmak zorunda kalıyorlar. Bu durum da bizim işlerimize mani oluyor. yetkililere çağrımız, bir an önce bize köprü yapsınlar, ya da yaya köprü yapsınlar ki sokağımız tekrar eski canlılığını kazansın ve esnaflarımız çalışabilsin" dedi.

"ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIZ"

Esnaflardan Mahsum Kaya, "Bizler buradaki esnaflar olarak çok mağduruz. Çünkü sokağımızın çıkmaz sokağa dönüşmüş olması sebebiyle gelen gidenimiz olmuyor, akşama kadar çalışamıyoruz. 7-8 aydır yıkılan köprü ile işlerimiz baya baya düştü ve çok kötü durumdayız. Tek isteğimiz yetkililerden, bir an önce bize yeni köprünün yapılmasıdır." şeklinde konuştu.

"TEK İSTEĞİMİZ, YETKİLİLERDEN YENİ KÖPRÜNÜN YAPILMASIDIR"

Esnaf İdris Kurt ise, "Bende bu sokakta esnaflık yapıyorum. Bu köprünün yıkılmasıyla ne araçlar ne de insanlar gelemiyor sokağımıza. 7-8 aydır bu köprünün yıkılmasıyla, işlerimiz baya düştü. Kiralarımızı bile zor ödüyoruz. Bu sokağın çıkmaz sokak haline gelmesi bizleri yüzde yüz etkiledi. Bize verilen bir söz var; köprümüzü yapsınlar ve bu mağduriyetimizi gidersinler. Böyle giderse biz bu sokakta bulunan esnaflar kepenk kapatmak zorunda kalacağız. Tek isteğimiz, yetkililerden yeni köprünün yapılmasıdır. İnşallah sessiz kalmazlar ve biz bu sokakta bulunan esnaflar da rahata kavuşuruz." dedi. Etiketler : y Kaynak: Yüksekovalı esnaf köprü talep etti: 'Mağduruz'

Yüksekova Gündem