Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı birçok köy, mezra ve yaylada askeri operasyon başlatılırken, iki köy ise özel güvenlik bölgesi ilan edildi. İlçeye bağlı Sorê, Zêvkan köyleri ve yaylalarında Hakkari Valiliği tarafından dün akşam saatlerinde, “Güvenlik, Emniyet ve asayiş temin etmek” gerekçesiyle 15 gün süreyle “özel güvenlik” bölgesi ilan edildi. İlçeye bağlı Tilorana Jor, Tilorana Jêr, Yêkmal’a Jêr, Pagê, Kuçe, Hirmin, Mitirban, Meşkan, Mûşan, Kendalok, Wargenima köy, mezra ve yaylalara sabah saat 05.00 sıralarında askeri operasyon başlatıldı.
ASKERİ SEVKİYAT
Başlatılan operasyon kapsamında köylerin hakim tepelerine 6 asker taşıyan helikopterin indirme yaptığı ve bu helikopterlere Atak tipi savaş helikopterlerinin de eşlik ettiği görüldü. Öte yandan özel güvenlik ilan edilen her iki köye ise dün akşam saatlerinden bu yana askerlerin sevk edildiği belirtildi. Bölgede askeri operasyonun başlatıldığı ve özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen köy ve mezralarda dün akşam saatlerinden bu yana başlayan helikopter hareketliliği ise halen sürüyor. (MA)
Yüksekova’da birçok köy ve yaylaya askeri operasyon
Yüksekova ilçesine bağlı birçok köy, mezra ve yayada askeri operasyon başlatıldı. İlçeye bağlı Sorê ve Zêvkan köyleri ise "özel güvenlik" bölgesi ilan edildi.
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Valilikler 1.510 Personel Alacak! İşte Başvuru Detayları ve Kontenjanlar

Silahsız Özel Güvenlik, Şoför, Operatör, Garson ve Daha Fazlası Personel Alınacak

Türkiye'nin En Yoksul Şehirleri Hangileri? İşte O Kentler

Dünyanın En Zengin Kürt İş İnsanları: İşte Kürt Kökenli Milyarderler ve Başarı Hikayeleri

Türkiye'de Bankada En Fazla Parası Bulunan 10 İl Açıklandı, İşte O İller

Bir Kız Çocuğunun Hayaliydi, Hakkâri’nin Umudu Oldu

Kürdistan Bölgesi'nde Gümrük Uygulamaları Kökten Değişti

Hakkari’de Sürekli İşçisi Alımı Kurası Sonuçları Açıklandı. İşte Listenin Tamamı

Hakkari'de "Depoya Yakıt Değil Hava Basılıyor" İddiası

Hakkari "Karşıyaka Mahallesi" Karışacak!

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara'nın Görev Süresi 3 Yıl Uzatıldı

Hakkari’de İşkur Personel Alımı Başladı

Hakkari’de Uzman Çavuş 10 Yaşındaki Çocuğun Bileğini Kırdı

Hakkâri’de Sağlık Bakanlığı Temizlik Görevlisi Kurası Sonuçlandı

Hakkari-Van Minibüs Ücretine Zam!