Siyasi partiler, 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte yapılacak 28. dönem milletvekili seçimi için aday listelerini YSK'ya teslim etti.

3 gazeteci tutuklandı 3 gazeteci tutuklandı

Anayasa Mahkemesi'nde görülen kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti listesinden seçime girecek olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari'de birinci sıra milletvekili adayı olarak Vezir Parlak'ı gösterdi.

Hakkari İl Sesi Gazetesi haberine göre Kamuoyunun merak ettiği Vekil adayı Vezir Parlak, 1989 Çukurca doğumlu. 1997 yılından beri ailesi ile birlikte Ankara'da yaşayan Parlak, İlköğretim ve liseyi burada tamamladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektronik Haberleşme Teknikerliği bölümünü mezunu olan Parlak, 2008 yılında girdiği siyasette, BDP, DBP, HDP, HDK'nin çeşitli kademelerinde görev aldı.

2019 'da HDP'nin Ankara İl Eşbaşkanlığı görevine seçilen Parlak, 2022'de yapılan kongrede HDP Ankara İl Eşbaşkanlığı görevine yeniden seçildi.

Kendisini aday gösteren parti yönetimine teşekkür eden Parlak, "Kırk yıldır büyük bedeller ve emekler ile bu günlere geldik .Tek temennimiz hepimizin özgürce yaşadığı bir ülke özlemidir. Bununda yolu hepimizin birlik ve dayanışmasından geçiyor. Adaylık için öneride bulunan yoldaşlarıma ve halkımıza teşekkür ediyorum. Birlikte Başaracağız! Yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı.