Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Colemêrg İl Örgütü, Colemêrg'in Şemzinan ilçesinde ilk seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılışa, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Wan Milletvekili Sezai Temelli, HDP Êlih Milletvekili Feleknaz Uca, HDP Colemêrg Milletvekili Sait Dede, HDP 26’ncı dönem Colemêrg Milletvekili Abdullah Zeydan, Tevgera Jinen Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Yeşil Sol Parti il ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce Şemzînan’lı katılım sağladı. Açılış öncesi seçim bürosunun bulunduğu ilçenin çarşı merkezi Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslendi. Yapılan açılış öncesi Yeşil Sol Parti Colemêrg aday adayları ve HDP’li heyet, Kaniya Bermêş’ê alanın da yüzlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Karşılama ardından kitle burada seçim şarkıları eşliğinde dakikalarca halaya durdu. Çekilen halaylar, atılan sloganlarla ardından kitle, onlarca araçla konvoy oluşturarak şehir merkezine doğru yola çıktı.

İlçe merkezinde heyeti karşılayan binler ise, Biji HDP”, “Bijî Serok Apo” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla araçların önünü durdurarak heyetle birlikte ilçe seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Kitle sık sık yürüyüş esnasında, “Kahrolsun AKP”, “Bijî Serok Apo”, “Êdî bes e Erdoğan” sloganlarını haykırdı.


‘14 MAYIS’TA ZAFER BAYRAKLARINI TAŞIYACAĞIZ’

Colemêrg Yeşiller Sol Parti ve HDP Şemzînan ilçe eşbaşkanlarının yaptığı açıklamaların ardından konuşan HDP Colemêrg Milletvekili Sait Dede, Şemzînan halkının seçim bürosu açılışında direniş ve özgürlükçü ruhunu ortaya koyduğunu belirterek, “Bir seçim bürosu açılışı için bir araya geldik. Ama bugün sadece seçim bürosu değil hesap sormanın ilk adımıdır. Hesap sormanın ilk adımını Şemzînan da Kürdistan’ın göbeğinde bu ilk adımı atıyoruz. Kobanê düştü düşecek diyen, Kürdistan yoktur diyenlerin, Belediyelerimize kayyım atayanlardan, milletvekillerimiz tutuklayanlardan hesabı soracağız. 14 Mayıs’ta barbarlık ve insanlık tercihimiz arasında tercih yapacağız. Bizler tercihimizi insanlıktan yana kullanarak, insanlıktan yana bayrağını en yükseklerde dalgalandıracağız. Herkes emin olsun ki 14 Mayıs’ta bu alanda zafer bayrakları taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

‘SAYIN ÖCALAN’I ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURACAĞIZ’

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin normal bir seçim olmadığını dile getiren HDP Êlih milletvekili Feleknas Uca, 14 Mayıs seçiminde sandıklarda, AKP-MHP iktidarının hesabını soracaklarını belirtti. Uca devamla, “14 Mayıs zulümlerin hesabını sorma günüdür. Bu seçim yapılan bütün haksızlıkların hesabı faşist AKP-MHP iktidarından soracağız. Yolumuz, mücadelemiz ve başarımız birdir. 15 Mayıs özgür yaşam, demokrasi ve hukukun günü olacak. Biz seçimleri HDP’yle değil, 40 yıllık mücadeleyle başladık. Seçimlere 35 gün kaldı. Bizler Yeşil Sol Partiyi her alanda gezerek tüm halkımıza tanıtacağız. Her yeri gezerek ikna olmayan tek bir insan bile varsa ikna edelim ve mücadelemizi büyütelim. Bizler 15 Mayıs’ta da zindanların kapılarını açacak ve Sayın Öcalan’ı özgürlüğüne kavuşturacağız. Bunun için hep birlikte mücadelemizi yükselteceğiz ve sandıklarda gerekli cevabı vereceğiz” dedi.

Van-Yüksekova Yolu Üzerinde Minibüs Kazası 3 Yaralı Van-Yüksekova Yolu Üzerinde Minibüs Kazası 3 Yaralı

‘ÇÖZÜM ADRESİ YEŞİL SOL PARTİ’

Yeşil Sol Parti olarak her yerde alanları doldurarak ortak mücadele için yan yana olduklarını vurgulayan HDP Wan vekili Sezai Temelli, açtıkları seçim bürolarında Kürt, Kadın, emek ve özgürlük düşmanı karanlık bir devri kapacaklarını vurguladı. Karanlık devri kapatarak yeni bir devri tüm halkların ortak mücadelesi ile açacaklarını ifade eden Temelli, “Masayı devirdiler, masanın altında koca bir ülke bırakılar. O masayı devirerek, koca bir halkın haklarını gasp ettiler. Bütün ülkeyi yangın yerine çevirdiler. Sayın Öcalan'a bir çözüm süreci başlatacağız. Çünkü bu ülke çözüm, demokrasi, adalet ve özgürlük istiyor. Herkes için adaletin sağlanması için Kürt sorunun çözülmesi gerekiyor. Kürt sorunun çözümünün adresi Yeşil Sol Parti ve 3’ncü yolun yolculardır” diye konuştu.

‘ZAFERİ HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’

AKP iktidarının sofralarındaki aşı, sokaklardan emekçilerin işlerini ve halkların barışını çaldıklarını dile getiren Temelli, tüm bunları geri almak için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi.Karanlık tarihin bir daha tarih tekerrür etmemesi ve yurtlarına barış gelsin diye bu süreçte yan yana gelerek hep beraber çözümü sağlayacaklarını belirten Temelli, “Herkesin oyu çok kıymetli bu düzeni değiştirecek oy sizin oyunuzdur. Bir oy her şeyi değiştirecek oydur. Attığınız her bir oy bir sandalye seçiyorsunuz.

O sandalye halkın soyulmasının, sınır ötesi operasyonların son bulmasını engelleyecek sandalye ve oy dur. Asla kararınızdan ve duruşunuzdan vazgeçmeyin. Bu seçim bir kader seçimidir. Bunca yıldır verdiğimiz mücadelenin sonuna geldik. Bugün Türkiye'de tüm kadınlar, gençler ve emekçiler umutludur. İşte Yeşil Sol Parti sömürülen ve yan yana gelen tüm kadınların, gençlerin ve emekçilerin adresidir. Bu ülkede deprem olduğunu enkaz altında can verenlerin anısın da büyük bir zaferi hep birlikte kazanacağız” şeklinde konuştu.

SLOGANLAR HİÇ DİNMEDİ

Yapılan konuşmaların ardından ilçe seçim bürosunun kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından alanda toplanan kitle hem konuşmalar hem de çekilen halaylar esnasında sık sık, “Harun Elbak”, “Jin Jiyan Azadi”, “Kahrolsun AKP”, “Biji Serok Apo”, “Şemdinli sizinle gurur duyuyor”, “Kürdistan sizinle gurur duyuyor”, “Êdi bese Erdoğan” sloganları haykırdı. Açılış halaylarla son buldu.