Geçtiğimiz günlerde Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı, savaş nedeniyle Rojava’nın Kobani kentindeki evlerini terk ederek önce Antep’e, sonra Van’a yerleşen Muhammed Abbas ve eşi Halime Zito’yu ziyaret ederek aile hakkında bir haber hazırlamıştı.

İstansyon mahallesinde bir oda ve bir salondan oluşan eski bir evde üç engelli çocuğu ile barınan aile, yaşadığı sıkıntıları dile getirmişti.

Terzilik yaparak geçimini sağlayan baba Muhammed Abbas, aldığ ücretin kira ve elektrik giderlerini karşıladığını, bu yüzden ailenin diğer giderlerini karşılayamadığını söylemişti.

Hayırsever iş insanları yardım gönderdi

Kurban Bayramı’nda aileyi ziyaret eden Van Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt, sosyal medya hesabından, “Mülteci olmak zor iştir! ‘Allah kimseyi yurtsuz koymasın’ diyor baba… Bu bayramda 6,5 yıldır bir gecekonduda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Rojava’lı bir aileye misafir olduk. Çocukları Silva ile Diyar engelli. Baba 56 yaşında bel fıtığı var, 1.300 TL’ye terzilik yapıyor!!.” paylaşımını yapmıştı.

Kadınların başı neden daha çok ağrır? Kadınların başı neden daha çok ağrır?

Bu paylaşımının ardından Antep ve İstanbul başta olmak üzere bir çok yerden aileye yardım gönderildi.

Rûdaw’a konuşan iş insanı Şemzettin Bozkurt, “Ülkenin dört bir yanından çoğu sanayici arkadaşlarımız olmak üzere aileye yardım ulaştırıldı. Gaziantep ve İstanbul’dan arkadaşlarımız, ailenin giderlerini sürekli karşılayacak şekilde yardım edeceklerini söylediler” dedi.

Aileye teslim edilmesi için kendisine gönderilen yardımları da aileye ulaştırdığını belirten Bozkurt, Kobanili ailenin yardımlar nedeniyle çok mutlu olduğunu söyledi.

Hayırsever iş insanı, bu durumda olan çok sayıda aile bulunduğuna dikkat çekerek, imkanlar dahilinde bundan sonra da bu tür yardımlarda bulunacaklarını kaydetti.