Artı Gerçek
CANLI YAYIN
Tolga Şardan: Emniyet'te Menzilcilerle, öğretmenleri döven müdür terfi ettirildi
Tolga Şardan: Emniyet'te Menzilcilerle, öğretmenleri döven müdür terfi ettirildi
Yayınlanma: 22 Kasım 2022 09:47

A+
A-
Gazeteci Tolga Şardan, polis müdürlerinin Süleyman Soylu tarafından seçilerek terfi ettirildiğini yazdı. Şardan, Menzil tarikatından gelen taleplerin de yine yerine getirildiğini belirtti. Ankara'da eylemlere müdahalesiyle bilinen müdür de terfi aldı.

Artı Gerçek - İkinci sınıf emniyet müdürü rütbesinde terfi bekleyenler arasından 179 polis müdürü, birinci sınıf emniyet müdürü olarak atandı. Normalde yaz aylarında gerçekleşen terfilerin bu yıl kasım ortasına sarktığını vurgulayan gazeteci Tolga Şardan, 179 kişinin bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından seçildiğini belirtti.

'MENZİLCİLERİ SORARLARSA İSİM İSİM VEREBİLİRİM'

Tolga Şardan'ın T24'teki yazısı şöyle:

"Birinci sınıfa terfi eden polis müdürleri listesine baktığımda ilginç isimleri görmek mümkün. Öncelikle şunun altını çizeyim. Daha önceki atamalarda olduğu gibi Menzil tarikatından gelen talepler yerine getirilmiş gözüküyor. Her ne kadar Bakan Soylu ve Emniyet üst yönetimi, özellikle Menzil tarikatıyla ilgili benzer tespitlerimden hoşnut olmuyorlar ancak tablo bu. Hatta 'kim bunlar?' diye soracak olurlarsa kendilerine isim isim verebilirim.

KILIÇDAROĞLU'NUN KORUMASINA TERFİ VERİLMEDİ

Listenin geneline bakıldığında terfilere "artık alışık olunduğu üzere" siyasi yaklaşılmasında sorun gözükmüyor idare açısından! Mesela, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürü Cihangir Sağıroğlu'na terfi verilmedi. Hatırlanacağı üzere Kılıçdaroğlu'nun önceki koruma müdürü Koray Aslan da İçişleri Bakanı Soylu'nun gazabına uğramıştı.

Soylu, halen görevde olan koruma müdürü Sağıroğlu'nun Polis Akademisi'nden mezuniyet yılına göre terfi sırası gelmesine karşın 'Birinci sınıf emniyet müdürü' olmasını uygun görmedi.

3 gazeteci tutuklandı 3 gazeteci tutuklandı


Buna karşın, yine haberlere konu olan başka bir polis müdürü var. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nde başkan yardımcısı Ahmet Güler. Güler, geçen nisanda köpeğine bakmadığı gerekçesiyle aynı zamanda Şafi olan emrindeki polis memuru H.Y.'yi dövdüğü iddiasıyla adliyelik oldu. Güler, Soylu'dan terfisini aldı.

Kamuoyunda tartışılmasına karşın terfi alan diğer bir emniyet müdürü ise Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen. Toplumsal olaylardan sorumlu olması nedeniyle başkentte gerçekleştirilen eylemlerde sürekli gösterici gruplarla yönelik müdahaleleriyle bilinen Kardiyen hakkında CHP, geçen ağustosta eylem yapan öğretmen gruba yönelik sert müdahale nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Halen iktidara yakın görüşleriyle bilinen Emniyet Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu'nun oğlu Tansel Orakoğlu da Adana Emniyet Müdür yardımcılığından birinci sınıf emniyet müdürü yapıldı.