Nefise Karatay (Mavi Takım)

Balıkesirli olan Nefise Karatay, 25 Şubat 2000 tarihinde dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü’nde eğitimi sürdürüyor. Milli atlet olan Karatay, henüz 5 yaşındayken annesinin girişimiyle spor yaşamına adım attı. Fenerbahçe ile kariyerine başladığı biliniyor. Engelli koşu branşında Türkiye ve Balkan şampiyonlukları elde etti.

Seda Ocak (Mavi Takım)

Eski yarışmacılardan Sema Aydemir’in ikizi olan Seda Ocak, Bursa'da doğdu. Eski milli atlet ve antrenör olan sporcu, Bursa Kız Lisesi’nden mezun oldu.

Seda Ocak, sırasıyla anaokulu öğretmenliği ve spor yönetimini bitirdi. Rumeli Üniversitesi'nde S.K.S. daire başkanlığında spor danışmanlığı yapmakta olan Seda, Spor hayatına 10 yaşında atlet olarak 100 metre engelli olarak başladı.

Begüm Yücetan (Mavi Takım)

Ece Begüm Yücetan, 27 Ağustos1988 İzmir doğumlu olup ilk okulu Özel Türk Koleji'nde okudu, lise hayatını Karşıyaka Lisesi'nde tamamladı.

Yüksek öğrenimini ise İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Türkçe İngilizce Mütercim Tercümanlık olarak devam ettiren Begüm Yücetan, 2 yıl okuduktan sonra okulunu yarıda bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra Açıköğretim Fakültesi'nde Medya İletişimi okudu. Yücetan, aynı zamanda modellik yapıyor.

Sahra Işık (Mavi Takım)

Sahra Işık, 1991 yılında dünyaya geldi. Voleybolcu kimliğiyle tanınan Sahra Esra Işık, Fenerbahçe’deki kariyerinin yanı sıra modellik de yaptı. 2013 yılında yapılan Best Of Model yarışmasında üçüncü olan Işık, Malezya’da düzenlenen dünya güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etti.

Seda Aktuğlu (Mavi Takım)

Seda Aktuğlu, 24 Nisan 1987 tarihinde Almanya'da dünyaya geldi. Aslen İzmirli olan Seda Aktuğlu'nun bir ağabeyi vardır. Eğitimine Almanya'da başladı ve 2003 yılında Eskişehir'de liseye devam etti. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünü kazandı. Anadolu Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi eğitimi aldı. 'Var Mısın Yok Musun' yarışmasına katılarak bu yarışmada son iki kutuya 200 TL ve 100 bin TL ile girdi, kutusunda 100 bin TL olan Seda, teklifi kabul etti ve 34 bin TL kazandı.

Damla Can (Mavi Takım)

Damla Can, 1990 yılında doğdu. Damla Can, özel bir spor salonunda eğitici olarak çalışıyor. Jimnastik, step ve aerobik sporlarıyla ilgilenen Can, 2016 yılında da Survivor yarışması içinde yer aldı. 2018 yılında yeniden Survivor'a katılan Can, Survivor Panoroma'da yorumcular arasında yer aldı.

Hakan Hatipoğlu (Mavi Takım)

Hakan Hatipoğlu, 28 Kasım 1979 yılımda Çanakkale'de dünyaya geldi. Özel bir üniversitenin İşletme bölümünden mezun olan Hatipoğlu, daha sonra Marmara Üniversitesi Yüksek Lisans İşletme Bölümü'nde eğitim aldı. 'Var Mısın Yok Musun?' yarışmasında yarışan Hatipoğlu, daha sonra Survivor'da yarıştı.

Hakan Hatipoğlu birçok dizi ve filmde de rol almıştır. 2010 yılında Show TV'de yayımlanan Survivor Kızlar - Erkekler'de, yarışan Hakan Hatipoğlu, bu programda da kadroda yer alan, 'Var Mısın Yok Musun?' yarışmacısı Gizem Akın ile evlidir.

Yiğit Poyraz (Mavi Takım)

Yiğit Poyraz, 26 Aralık 1994 tarihinde Bodrum'da dünyaya geldi. Çocukluğunun geçtiği Bodrum'dan eğitimi için ayrılan yarışmacı, 2009 yılında Robert Kolej’i yatılı olarak kazanarak İstanbul’a yerleşti. 2015 yılında Boğaziçi Üniversitesi işletme bölümüne girdi. 1 sene Sydney Uni’de exchange programı ile eğitim gördü.

Yasin Obuz (Mavi Takım)

Yasin Obuz 21 Kasım 1988’de Diyarbakır'da doğdu. İlk spor lisansı 1998'de çıkan Obuz, amatör ve profesyonel olarak futbol oynadı. Bunların yanı sıra,çocukluğunda 2 yıl jimnastik yaptı, voleybol ve basketbol da oynadı. Ankara Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde okuyan Obuz, üniversite yıllarında mutfağa merak saldığı için yemek yapmayı öğrenmeye başladı.

Obuz, bir dönem Rusya St. Petersburg’da yaşadı ve yaklaşık olarak 20 ülke gezdi. Gittiği ülkelerin mutfak kültürlerini, eğlence tarzlarını, yaşayış biçimlerini gözlemledi. MasterChef yarışmasına katılan Obuz, daha sonra Survivor'a seçildi.

Özgür Tetik (Mavi Takım)

Özgür Tetik, 1975 yılında Yalova’da dünyaya geldi. Uzun yıllar amatör liglerde basketbol oynadı. 1993 yılında kuvvet antrenörlüğü eğitimine başladı. Hem sporcu hem de antrenör olarak uzun süre kuvvet antrenmanları uyguladı ve uygulattı. 2002 senesinde triathlon ile tanıştı ve olimpik triathlon branşında yarıştı.

NPTI level3 ve fitness federasyonu level2 antrenörü olan Özgür Tetik, Avusturya da Crossfit eğitimi aldı. Latin danslarıyla da uzun yıllar ilgilendi. Gösterilere, yarışlara katıldı ve eğitmenliğini yaptı. 2 senelik triatlon macerasından sonra sadece koşu yarışlarına katıldı. Yarı maraton ve maraton branşlarında yarıştı ve 2008 yılından sonra sadece koşu, kuvvet antrenörlüğünde uzmanlaştı. 2010 yılında ultra maratonlarda yarışmaya başladı. Son 5 sene içinde 50 km – 100 km ve 250 km’lik etaplarda defalarca yarıştı ve artık sadece ultra maraton yarışçısı olarak spor yaşamını devam ettiriyor.

2014 yılında antrenör eşi Tuğba Tetik ile birlikte Running Academy’i kurdu ve bu kurumun içinde sporcu performans ölçümleri yaptı. Aynı zamanda profesyonel ve amatör sporcuların antrenörlüklerini yapıp, sporcularıyla birlikte birçok uluslararası yarışmalara katıldı. 2016 yılında Technogym ailesi ile çalışmaya başladı ve eğitim almak için Wellness Institute İtalya’ya giderek burada Technogym Master Trainer unvanını aldı

Yunus Emre Özden (Mavi Takım)

Yunus Emre Özden, 29 Mart 1993 tarihinden İstanbul'un Silivri ilçesinde dünyaya geldi. 17 yaşında modellik yapmaya başlayan Özden, 18-19 yaşlarında Fashion Week'lere adını yazdırdı.

Model olduktan sonra spora ağırlık veren Özden, hayatının devam eden sürecinde MMA dövüşlerine katılmaya başladı. Özden, 2019’da Türkiye üçüncüsü, İstanbul ikincisi oldu.

Ogeday Girişken (Mavi Takım)

Ogeday Girişken, 1992 yılında Adana'da doğdu ve eğitim hayatına orada devam etti. Marmara Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği bölümünü okudu. Girişken, Fenerbahçe'de lisanslı bir sporcu olarak on yıl kadar kürek takımında yer aldı.

Pınar Saka (Kırmızı Takım)

5 Kasım 1985'te İstanbul'da doğan Pınar Saka, üniversite eğitimini spor bursu ile “University of Nebraska Omaha”da İşletme ve Pazarlama üzerine yaptıktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi‘nde yüksek lisans yaptı.

Amerika’da üniversite eğitimini yaptığı sırada 2009 yılında NCAA tarafından yılın atleti seçildi. 2011 yılında 26’ncı Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda Çin, Shenzen’deki yarışlarda Nagihan Karadere, Merve Aydın, Meliz Redif ve Pınar Saka‘dan oluşan bayrak takımı, 3 dakika 30 saniye 14’lük derecesiyle ikincilik elde etti ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

İspanya‘da Almería şehrinde düzenlenen 2005 Akdeniz Oyunları’nda 400m ve 4x 400m bayrak kategorisinde Türkiye‘yi temsilen yarıştı. Takım arkadaşları Birsen Bekgöz, Özge Gürler ve Binnaz Uslu‘yla beraber 3:40.75’ dereceleriyle üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Merve Aydın (Kırmızı Takım)

Merve Aydın, 17 Mart 1990 Bakırköy İstanbul doğumlu, orta mesafe koşucudur. 800 m. açıkhava ve salon Türkiye rekorlarının sahibidir. 2012 Yaz Olimpiyatları'nda sakatlanmasına rağmen yarışa devam etmesiyle gündeme geldi. 2008'de Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası ve 2011'de Avrupa 23 yaş altı Atletizm Şampiyonası'nda 800 metre koşuda gümüş madalya kazandı. Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda 4x400 bayrak yarışında (Nagihan Karadere, Meliz Redif ve Pınar Saka ile birlikte) ikinci gümüş madalyasını da kazandı. Avrupa 23 yaş altı Atletizm Şampiyonası'ndaki performansı ile Dünya – Olimpiyat B barajını da geçti.

2014 Mart'ında Survivor'da, ünlüler takımında yer aldı. 2 Şubat 2015'te TV8'de yayınlanmaya başlanan ve Survivor Türkiye'deki eski katılımcıların mücadele ettiği Survivor All Star'da yarışıp finale kaldı. 3 Temmuz'da yapılan finalde ise halk oylaması sonucu ikinci oldu.

21 Ağustos 2019'da 'Merve Aydın Spor Okulu' adı altında birçok branşın yer aldığı bir spor okulu açtı.

Nagihan Karadere (Kırmızı Takım)

Nagihan Karadere, 16 Şubat 1984 tarihinde Adana Kadirli ilçesinde doğdu. Kısa mesafe ve engelli koşucusu olan Nagihan Karadere'nin 400m engelli rekor derecesi 55.09 saniyedir. 2012 Londra olimpiyatlarında A barajını geçerek olimpiyatlarda yarıştı.

Gizem Memiç (Kırmızı Takım)

Gizem Memiç, 16 Mayıs 1990 yılında dünyaya geldi. Türkiye güzellik kraliçesi olan Memiç bu unvanı 1 Nisan 2010 tarihinde Miss Turkey seçilerek aldı. Tacını bir önceki yılın kraliçesi Miss Turkey 2009 Ebru Şam'dan alan Gizem Memiç, Türkiye'yi hem Miss World Dünya Güzellik Yarışması'nda hem de Miss Universe Kâinat Güzellik Yarışması'nda temsil etti.

Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunu olan Memiç, 7 Şubat 2016 tarihinde başlayan Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasında Gönüllüler takımında yer aldı ve yarışmanın 115'inci gününde adaya veda ederek Survivor 2016'da 10'uncu oldu.

Aleyna Kalaycıoğlu (Kırmızı Takım)

Aleyna Kalaycıoğlu, 1998 yılında Bursa'da doğdu. Annesi ve babasının boşanmasının ardından annesi ve kardeşleriyle İstanbul'a taşınan Kalaycıoğlu, liseden sonra dil eğitimi alarak sınavlara hazırlandı.

Amerika'da uçak mühendisliği bölümünü kazanan Kalaycıoğlu, 10 senedir voleybol oynuyor. Müzik ile hayatına başka bir sektörde yön veren Aleyna Kalaycıoğlu 'Beceremedim' adlı single çalışmasını çıkardı.

Berna Canbeldek (Kırmızı Takım)

Berna Canbeldek ,1990 yılında Almanya'nın Berlin şehrinde doğdu. State School of Ballet and Acrobatics Berlin ve Transform Acting School Berlin'de eğitim aldı. Canbeldek'in yetenekleri arasında dans, akrobasi, şarkı söylemek, piyano, at binme ve inline skates bulunuyor.

Doğukan Manço (Kırmızı Takım)

Doğukan Manço, 1981 yılında Belçika'nın Liege kentinde doğdu. Babası Barış Manço, annesi Lale Manço'dur. Çocuk yaşlarda özel piyano ve gitar dersleri aldı. Ortaöğrenimine Galatasaray Lisesi'nde başladı. Derslerinden dolayı okulunun son dönemini Bahariye Lisesi'nde tamamladı. 1997'de babasının yönlendirmesi ile Marmara Radyo Televizyon Gazetecilik Anadolu Teknik Lisesi'ne geçti. Babasının 1999'da ölümünden sonra dil eğitimi için ABD'nin Florida eyaletine gitti ve öğrenimine ABD'de devam etti. Şehir ve Bölge Planlama alanında lisans öğretimi gördü.

ABD'de yaşadığı dönemde Türkçe yayın yapan Florida Türk Radyosu'nda "Biçilmiş Kaftan" adlı bir program yaptı. 2008'de Türkiye'ye döndü. Türkiye'ye döndükten sonra Radyo Klas'ta "Biçilmiş Kaftan" adlı programı yapmayı sürdürdü. Çocukluğundan motor spor eğitimleri alan Manço, profesyonel drift pilotu oldu.

İlk defa 8 Şubat 2009'da babası adına düzenlediği bir anma etkinliği sırasında Beyoğlu'nda bir mekanda kalabalık önüne çıkıp canlı DJ performansını sergiledi. 2011 yılından itibaren profesyonel olarak DJ'lik yaptı.

2012 yılında Manço Prodüksiyon adlı bir yapım şirketi kurdu. Doğukan Manço, ikinci teklisinde 1990'ların popüler şarkılarından bir olan Sakin Ol parçasını, Tuğba Yurt ile yeniden yorumladı. Sakin Ol, 2014 yılının en çok dinlenen parçalarından oldu.

2013'te Star TV'de yayınlanan Survivor Ünlüler - Gönüllüler adlı yarışmanın 3'üncü sezonunda yarışmacı oldu. Yarışma sonunda, Hilmicem İntepe'nin ardından ikinci oldu. Daha sonra TV8'de yayınlanan Survivor All Star adlı yarışmanın kadrosuna dahil edildi, "Ünlüler" takımında yarıştı.

Furkan Kızılay (Kırmızı Takım)

Furkan Kızılay, 30 Kasım 1990'da İstanbul'da doğdu. Çocuklar Duymasın adlı TV dizisindeki Emre (Havuç) karakteri ile tanınmaya başladı.

Ayrıca 2009 yılında "Aşksın Sen" adlı albümü çıkardı. 2010'da çekimlerine yeniden başlanan Çocuklar Duymasın dizisinde Emre (Havuç) karakterini yeniden canlandırmaya başlamıştır.

21 Ocak 2017 yılında yayınlanan 2017 Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasında Ünlüler takımında yarıştı.

Ersin Korkut (Kırmızı Takım)

Ersin Korkut 8 Kasım 1977 tarihinde dünyaya geldi. Teyzesinin oğlu olan sinemacı Yılmaz Erdoğan'ın desteğiyle oyunculuğa başladı. İstanbul'a gelmeden önce Hakkari'de taksi şoförlüğü yapmış ardından İstanbul'da bir pizzacıda bulaşıkçı olarak çalışmıştır. Kuzeninin Merter'de bir pizzacıda çalıştığını duyan Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut'u bulmuş ve Beşiktaş Kültür Merkezi'nde yanına çalışması için çağırmıştır.

Ersin Korkut, 2000 yılında BKM'nin çeşitli birimlerinde görev almaya başladı. Bana Bir Şeyhler Oluyor adlı tiyatro oyununun arka kadrosunda çalışırken, oyunda kendisi için uygun bir rol fark etti. Daha sonra Cem Yılmaz ile birlikte reklamlarda rol almış; canlandırdığı rollerdeki şivesi ve rol aldığı reklamdaki "Doktor bu ne?" repliği ile tanındı. BKM bünyesinde hazırlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı televizyon programında yer aldı.

Son olarak, 16 Şubat 2020 tarihinde yayımlanmaya başlayan Survivor 2020 yarışmasında yer aldı.

Sercan Yıldırım (Kırmızı Takım)

Sercan Yıldırım, 5 Nisan 1990 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi. 7 yaşında Bursaspor altyapısında futbola adım atan Yıldırım, 2006 yılı Temmuz ayında düzenlenen Pepsi Cup Turnuvası'nda 'En değerli oyuncu' seçilerek dikkatleri üstüne çekti. 2008-2009 yılında Bursaspor'da şampiyonluk yaşadı. Buradaki performansı sonrası 2011 yılında Galatasaray'a transfer olan Sercan Yıldırım, sonrasında Sivasspor, Şanlıurfaspor, Bursaspor, Balıkesirspor, Giresunspor formaları giydi.

Turabi Çamkıran (Kırmızı Takım)

Turabi Çamkıran, 3 Temmuz 1987 tarihinde Mersin’de doğdu. Mersin Toroslar Lisesi ve Gazi Lisesi'ne gitti. Gençliğinden beri hem breakdance hem de muay thai dövüş sanatıyla ilgilendi.

2013'te Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katıldı ve yarı finale kadar yükseldi. 2014, 2015 ve 2018 yıllarında Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu Survivor yarışmasına katıldı. 2014 Survivor Gönüllüler takımında şampiyon oldu.

2015 yılında Survivor All Star yarışmasında da birinci oldu ve art arda iki kez Survivor yarışmasını kazanan ilk kişi oldu. Survivor yarışmasından sonra birkaç sinema filmi ve dizide rol aldı.

Bozok Gören (Kırmızı Takım)

5 Ocak 1974 İstanbul doğumlu olan Bozok Gören, Ankara, İstanbul ve Amerika'da eğitim gördü. 2013 yılında Panama’da yapılan, Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışmasında Gönüllüler takımında yarıştı.

Nihat Altınkaya (Kırmızı Takım)

Nihat Altınkaya, 28 Eylül 1979 tarihinde Karabük’te dünyaya geldi. Rizeli bir ailenin ortanca çocuğu olan Altınkaya, ilk, orta ve lise eğitimini Karabük’te aldı. Karabük Demir Çelik Lisesi'nde ve Ankara Emlak Bankası Spor Kulübü'nde iki sene profesyonel voleybol oynayan sporcu, 17 yaşındayken sakatlandığı için voleybolu bıraktı, Ayvalık'ta bir gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra İstanbul'a taşınan Altınkaya, buradaki gece kulüplerinde çalışırken boks eğitimi aldıktan sonra Fenerbahçe Boks Kulübü'nde yer aldı.

İstiklal Caddesi’nde yürürken tanıştığı kast ajansı sahibi Gökçe Doruk Erten sayesinde Funda Arar’ın Özledim şarkısının klibinde oynadıktan sonra iki kez mankenlik, iki kez de modellik yaptı. Daha sonra oyunculuk kariyeri başlayan Altınkaya, üç sinema filminde başrolde, çeşitli televizyon dizilerinde yardımcı karakter olarak yer aldı. Sanatçı Ekol Drama Sanat Evi'nde Ayla Algan ve İpek Bilgin gibi eğitmenlerden tiyatro sanatı eğitimi alan Altınkaya; Karadayı, Tozlu Yollar, Unutulmaz, Binbir Gece, Yaprak Dökümü ve Kara Para Aşk gibi yapımlarda rol aldı.

2005 yılında Fear Factor programına katılıp ilk turda elenen Altınkaya, Survivor 2012 yarışma programının birincisi oldu.

Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı

Gazeteduvar