2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Gençler A (16-17 yaş) Grup Grekoromen ve Serbest Stil Güreş Müsabakalar Güreş Grup Birinciliği Müsabakaları 8 - 10 Aralık 2023 pazar günü ve 20 ilden 400 sporcunun güreşçiler minderde, antrenörler ise sahada taktik mücadelesi sona erdi.

Birinciliği Müsabakalarına, Hakkari, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Iğdır, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Şırnak, Van ve Trabzon'dan sporcular katıldı. 51 kg, Bayram Durgun bölge birincisi olurken, 45 kiloda Burhan Temel ve 65 kiloda Yusuf İslam Kaplan üçüncü oldu. Serbest Stilde 48 kiloda Berkay Kılıç birinci, 51 kiloda Dıjvar Kızıldoan ikinci, 48 kiloda Kadir Tosun ve Buut Baran üçüncü oldu.

Hakkari ekibi toplamda 10 sporcu ile Türkiye Şampiyonasına katıldı.

Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor

Güreş Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Sefer Özatak, ise öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduğunu söyledi. Özatak, amaçlarının sporu enerjiye, enerjiyi de başarıya ulaştırmak olduğunu belirtti.