30. Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Gülay Afşar ve Yetkin Dikinciler'in sunumu ve Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın açılış konuşmasıyla başlayan ödül töreninde "Sinemanın Yüzü" ödülleri, Yeşilçam Sineması'nın emektar oyuncuları Kadir İnanır ve Türkan Şoray'a verildi.

'BÜYÜK BARIŞI MUTLAKA SAĞLAYACAĞIZ'

Ödülünü, 76'ıncı Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü' kazan Merve Dizdar'ın elinden alan İnanır, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

RELATED VİDEO

"2013'ten beri benim ağzımdan barıştan başka hiçbir şey çıkmadı. Ellerimizi birleştireceğiz, kalplerimizi kucaklaştıracağız ve büyük barışı mutlaka sağlayacağız. İşte o zaman bu dünyanın en güzel ülkesi ve burada yaşayan milyonlarca insan koca ülkeyi festival alanına çevirecek. Hep bir ağızdan coşkuyla bağıracak: Yaşasın tam bağımsız Türkiye"

Ödülü Kadir İnanır'a takdim etmek üzere sahneye çıkan Merve Dizdar, yaptığı konuşmada "Çok heyecanlıyım. Benim için çok önemli bir gece, herkese çok teşekkür ediyorum ama, topluluğa örnek olmuş bir sanatçı olmasının yanı sıra muhteşem oyunculuğuyla ve mesleğimle ilgili hayaller kurduran Tatar Ramazan'a ve Selvi Boylum Al Yazmalım'ın İlyası'na bu ödülü verdiğim için çok gurur duyuyorum ve çok mutluyum" dedi.

Erdoğan, Bir Bakan Yardımcısı da Dâhil Olmak Üzere Çok Sayıda Üst Düzey Bürokratı Görevden Aldı Erdoğan, Bir Bakan Yardımcısı da Dâhil Olmak Üzere Çok Sayıda Üst Düzey Bürokratı Görevden Aldı

TÜRKAN ŞORAY'DAN GENÇ SİNEMACILARA: ELİMDEKİ ÖDÜL İLE SİZİ ALKIŞLIYORUM

Sinemanın yüzü ödülünü alan bir diğer isim olan Türkan Şoray ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adana Altın Koza Onursal Başkanı Zeydan Karalar'ın elinden aldı. Şoray yeni ve genç sinemacılara seslenerek başladığı ödül konuşmasında şunları söyledi:

"Bizlerden devraldığınız mirastan sonra çok başarılı filmler yapmaya başladınız. Bizleri gururlandırdınız. Çok başarılı oyuncularımız var, hepsini büyük bir mutlulukla takip ediyorum. Bizi yurt dışında temsil ediyorsunuz, özgür ve bağımsız bir sinema yapıyorsunuz. Harikasınız. Elimdeki ödülle sizleri alkışlamak istiyorum"