Waters, yaptığı çağrıda 19 yıl hapis cezası alan ve 6 yıldır da cezaevinde bulunan sanatçı Nudem Durak’ın bırakılması çağrısında bulundu.

İngiliz müzik grubu Pink Floyd üyesi Roger Waters, 2015’ten beri Bayburt cezaevinde tutuklu bulunan Nudem Durak’ın serbest bırakılması için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Nudem Durak, söylediği Kürtçe şarkılardaki ifadeler gerekçe gösterilerek 2015’te tutuklanıp “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla hakkında açılan iki ayrı dosyada19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Nudem Durak için “O bizim kız kardeşimiz” diyen Waters, Durak’a cezaevinde müzik aletleri sağlanamamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Waters, şunları söyledi:

“Kürtlerin tanınma arzusu hakkında ne düşünürseniz düşünün, Türkiye gibi büyük tarihsel sanat mirasına sahip bir ülkenin sanatçılara böyle davranması kabul edilemez.”

Waters, Durak için kampanyaların düzenlenmesinde de aktif rol alıyor.

Daha önce de Angela Davis, Noam Chomsky, Ken Loach, David Graeber, Peter Gabriel, Roger Waters gibi isimler Durak için ‘adalet’ çağrısı yapmıştı

37. tur oylaması oylaması tamamlandı.. Ömer Kerkez 193 oyla Yargıtay Başkanı seçildi 37. tur oylaması oylaması tamamlandı.. Ömer Kerkez 193 oyla Yargıtay Başkanı seçildi

AJ+ kanalı da daha önce Durak için bir belgesel hazırlamıştı.

Nudem Durak, Şırnak’ın Kumçatı beldesinde, dengbêj bir ailede büyür. 2009 yılında Mem û Zîn Kültür Merkezi'de (MKM) çalışmaya başlayan Durak, daha sonra kurduğu Koma Sorxwin adlı grupta şarkılar söylüyordu.