Hakkari merkeze en yakın yerleşim yerlerinden biri olan Otluca’nın Tümsek köyünde yaşayan vatandaşlar, yol sorununa dikkat çekmek için kendi imkânlarıyla çalışma başlattı. Geçtiğimiz haftalarda köy statüsünden çıkarılarak mahalleye dönüştürülen Tümsek mahalle sakinleri yıllardır süren yol probleminin artık çözüme kavuşmasını istiyor.

Mahalle sakinleri, ellerine aldıkları kürek ve balyozlarla yolun dar kısımlarını genişletmeye çalıştı. Yoldaki kasisleri toprakla dolduran vatandaşlar, araç geçişini zorlaştıran büyük taşları ise balyozlarla kırarak yolu kullanılabilir hale getirmeye çalıştı.

Tümsek

Yetkililere seslenen mahalle gençleri, “Merkeze en yakın yerleşimlerden biriyiz. Artık köy değil, belediyeye bağlı bir mahalleyiz. Bu nedenle asfalt ve altyapı hizmetlerinden yararlanmak istiyoruz” diyerek taleplerini dile getirdi.

Gazeteci Hakan Taş’ın Acı Günü: Kayınpederi Mehmet Dağgöl Hayatını Kaybetti
Gazeteci Hakan Taş’ın Acı Günü: Kayınpederi Mehmet Dağgöl Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Belediye sınırlarına dahil edilmenin ardından ilk beklentilerinin yol sorununun çözülmesi olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, özellikle kış aylarında daha da zorlaşan ulaşımın bir an önce kalıcı şekilde iyileştirilmesini talep etti. Vatandaşlar, yetkililerden yolun genişletilmesi ve asfaltlanması için acil adım atılmasını bekliyor.