2023-2024 eğitim öğretim yılı başladı. Okul öncesi, ilkokul 1 ve 9'uncu sınıfa adım atan öğrenciler için 4-8 Eylül uyum haftasıydı. Bugün de diğer kademeler için ilk ders zili çaldı. 20 milyonu aşkın öğrenci derbaşı yaptı.

MGK Toplantısı Tamamlandı: 9 Maddeyi İçeren Bildiri Yayımlandı MGK Toplantısı Tamamlandı: 9 Maddeyi İçeren Bildiri Yayımlandı

ARA TATİL 10 KASIM'DA

Yeni eğitim öğretim döneminin ilk ara tatili 10 Kasım'dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrencilere, ilk dönem karneleri 19 Ocak Cuma günü verilecek.

İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak. İkinci dönem yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan'da bir haftalık ara tatil olacak.

RELATED VİDEO
GÜNÜN YAZARLARI

Okullar 14 Haziran'da kapanacak ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline çıkacak.

ORTA ÖĞRETİMDE SINIF TEKRARI GERİ GELDİ

Orta öğretimde sınıf tekrarı geri geldi. Öğrenciler en az 50 not ortalamasını tutturması durumunda ve en fazla 3 dersten sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek.

4 ve üzeri başarısız dersi olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. 50 not ortalamasını tuttursa bile alt sınıflar da dahil olmak üzere en fazla 6'dan fazla başarısız dersi olanlar sınıfta kalacak. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, sınıf tekrarı yapacak.