Paylaştığı videolarla iktidardan bazı isimlere ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dair iddialarda bulunan Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Yakut hakkında Adalet Bakanlığı'na ilettiği kırmızı bülten çıkarılması talebi kabul edildi.

İNTERPOL İLE İLETİŞİME GEÇİLDİ

Bahçeli'nin Açıklamaları: Umut Hakkı İçin Yasal Düzenleme İşareti Bahçeli'nin Açıklamaları: Umut Hakkı İçin Yasal Düzenleme İşareti

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda İnterpol-Europol Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, İnterpol Genel Sekreterliği tarafından kırmızı bülten düzenlendiği belirtildi.

RELATED VİDEO
Play Video
Muhammed Yakut'un yer tespitinin yapılarak, Türkiye'ye iadesi amaçlı tutuklanması için Avrupa ülkelerinin İnterpol Birimleri ile iletişime geçildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Muhammed Yakut hakkında “birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma” suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Muhammed Yakut hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmış, kırmızı bülten çıkarılması talebi de 6 Mayıs'ta Adalet Bakanlığı ilgili birimine gönderilmişti.


Muhammed Yakut soruşturmasında ilk tutuklama ise Uçankuş TV ve sitesinin sahibi Can Tanrıyar ile olmuştu. Tanrıyar, Yakut’a bilgi, belge ve fotoğraf aktardığı ve birlikte hareket ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.