Altın Fiyatlarında Gerileme! Altın Fiyatlarında Gerileme!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ağustos ayı enflasyon verilerinin piyasa beklentisinin üzerinde çıkması hakkındaki değerlendirmesinde "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz" dedi. Şimşek, enflasyonun kontrol alınması konusunda Türkiye'nin bir "geçiş döneminde" olduğunu savundu.

'NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize deyecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız" dedi.

RELATED VİDEO


TÜİK AYLIK ENFLASYONDA ENAG'I 'GEÇTİ'

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıkladığı verilere göre, enflasyon ağustosta aylık bazda yüzde 9,09 artarken yıllık bazda yüzde 58,94'e yükseldi. Böylece yıllık enflasyon sekiz ayın en yüksek seviyesine çıktı.


Ekonomist ve akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAGrup) verilerine göre ise yılın ilk sekiz ayındaki (ocak-ağustos) enflasyon oranı yüzde 83,96. ENAG, enflasyonda 12 aylık artışı da yüzde 128,05 olarak hesapladı. Ağustosta enflasyonu aylık bazda ise yüzde 8,59 olarak ölçtü.