Seçmenler, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğinin yanı sıra Basra ve Erbil başkonsolosluklarında kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı.

“Oylar, bugün ve yarın kullanılabilecek”

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut, seçmenlerin bugün ve yarın oylarını kullanabileceğini ve sandıkların sabah 08.00'den akşam 22.00'ye kadar açık olacağını söyledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yakut, 14 Mayıs seçimlerine katılım oranının yüzde 87 olduğunu belirterek ikinci tur oylamaya katılımın daha da yüksek olmasını ümit ettiğini belirtti.

İlk tur seçimlerinin güvenli geçtiğini söyleyen Memet Mevlüt Yakut, “Bu defa da aynı şeyin olacağını ümit ediyorum” dedi.

Seçimlere katılım çağrısı yapan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu, seçim sonuçlarının Kürdistan Bölgesi ile Türkiye ilişkilerine herhangi bir etki etmeyeceğini düşündüğünü belirtti.

Yakut, Kürdistan Bölgesi’nden Türkiye’ye gitmek isteyen vatandaşların geçişlerinde Türkiye tarafından zorluklar çıkarılması konusundaki soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Milletvekili Gergerlioğlu: 104 gün oldu “İktidar bu sesi duymuyor” Milletvekili Gergerlioğlu: 104 gün oldu “İktidar bu sesi duymuyor”

Öte yandan, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğinde de oy kullanma işlemi sabah 09.00'dan akşam 19.00’a kadar sürecek.