Rûdaw muhabiri, İhab Vazni’nin öldürülmesini protesto eden göstericilerin İran konsolosluğunu ateşe verdiğini aktardı.

Irak’ın Kerbela kentinde Ekim 2019’da hizmet yetersizligi ve yolsuzluklara karşı patlak veren halk gösterilerine liderlik eden aktivistlerden İhab Vazni, bugün kent merkezinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İhab Vazni’nin evinin yakınında motosikletli bir kişi tarafından öldürülme anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından kentte gösteriler başladı.

İsrail Zırhlı Araçları Refah'ta İlerliyor: 'Ateşkes Görüşmeleri Çıkmaza Girdi' İsrail Zırhlı Araçları Refah'ta İlerliyor: 'Ateşkes Görüşmeleri Çıkmaza Girdi'

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağından yapılan yazılı açıklamada, faillerin yakalanması için kentteki askeri güçlerin seferber olduğu belirtildi.

Suikastı gerçekleştirenlerin kimliği açıklanmasa da söz konusu olayın arkasında İran’a yakın milislerin olduğu iddia ediliyor.

Kentte bu akşam başlayan gösteriler İran başkonsolosluğu çevresinde yoğunlaştı. Göstericiler konsolosluk duvarlarını ve koruma bölümünün olduğu bölgeyi ateşe verdi.