Jerusalem Post’a konuşan İsrailli üst düzey bir diplomatik kaynak; İsrail’in Türkiye ile ilişkilerini normalleştirmek için, Hamas mensuplarının Türkiye’den gönderilmesi şartından vazgeçtiğini söyledi. Herhangi bir şart koşulmadığını söyleyen kaynak “Kesinlikle yakınlaşma konusunda dikkatli bir süreçteyiz. Bazı jestler var” diye konuştu.

Jerusalem Post editörü Lahav Harkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz sene itibariyle İsrail ile ilişkilerin iyileştirilmesinden yana tavır sergilediğini belirtti. Harkov, Türkiye’nin İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilgili politika değişikliklerinin ekonomideki problemler ve ülkenin dış politikadaki izole olmuş konumundan kaynaklanabileceğini yazdı.

Ketaib Hizbullah, ABD Güçlerine Yönelik Saldırıları Yeniden Başlattı Ketaib Hizbullah, ABD Güçlerine Yönelik Saldırıları Yeniden Başlattı

Haberin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın Filistin ve İsrail’i ziyaret ettikleri iki günlük gezi sırasında yayımlanması dikkat çekti. İsrail medyası, Türkiye’nin Hamas mensuplarına “ülkeyi terk” et dediğini iddia etmişti.

Geçtiğimiz ay İsrail medyasında, Türkiye’nin İsrail’le başlayan normalleşme adımları çerçevesinde Türkiye’de yaşayan Hamas mensuplarına ülkeyi terk etme çağrısı yaptığı iddia edilmişti.

İsrail’de yayın yapan Kanal 12 televizyonunda dile getirilen iddia için Jerusalem Post yazarı Herb Keinon sosyal medya hesabından “Eğer doğruysa, nihayet Erdoğan’ın İsrail ile ilişkileri geliştirmek konusunda samimi olduğuna dair somut bir işaret” yorumunu yapmıştı.