İstanbul Newroz'u bugün Yenikapı'da kutlanıyor. Polisin ekiplerinin yoğun olduğu meydan girişlerinde binlerce insan kutlamaya katılmak için geçiş yapıyor.

Alana giriş yapanlar, "HDP halktır, halk burada", "Vekiline sahip çık, HDP'yi kapattırma", "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük", "Gergerlioğlu yalnız değildir, Kürtlere özgürlük", "Ortadoğu'ya barış, siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Her yer zindan her yer direnmek, kadın yaşam özgürlük" sloganlarını atıyor.

Aile Bakanlığından 8 Mart için 10 Milyon TL Değerindeki İhale Aile Bakanlığından 8 Mart için 10 Milyon TL Değerindeki İhale

Kutlamada Tertip Komitesi Başkanı Murat Kalmaz’ın yapacağı konuşma sonrasında İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Platformu’nun metni sahneden okunacak. HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, HDP İstanbul İl Eş Başkanları Erdal Avcı ile Elif Bulut, Barış Anneleri, BMG’den Seher Dursun konuşma yapacak. Ayrıca ev hapsinde olanların toplu selamlamaları ile temsili bir konuşma gerçekleştirecek. Sanatçılar Ruken Yılmaz, Roni Artin, Erdal Bayrakoğlu ve Veysi Ermiş şarkılar seslendirecek.