Twitter hesabından Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani'nin IŞİD’in saldırısıyla ilgili tweet’ini alıntılayarak mesaj yayınlayan Büyükelçi Hickey, “Birleşik Krallık, IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede Kürdistan Hükümeti, Peşmerge ve tüm Iraklılarla dayanışma içindedir. Irak'ta IŞİD'in bozguna uğratılması için askeri yardım ve ülkenin kalkınması için destek vermeye devam edeceğiz. Bağdat ile Erbil arasındaki tartışmalı bölgelerde güvenlik zaafiyetinin giderilmesi için verilen çabaları da destekleyeceğiz” dedi.

İsrail'in Saldırıları Devam Ediyor: Gazze'de Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 34 bin 904 İsrail'in Saldırıları Devam Ediyor: Gazze'de Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 34 bin 904

Başbakan Mesrur Barzani, tweet’inde dün yaşanan saldırının Kerkük'te tartışmalı bölgelerde güvenlik boşluğundan kaynaklandığını belirterek bölgedeki güvenlik boşluğunun Uluslararası Koalisyon tarafından bir an önce doldurulması gerektiğini kaydetmiş ve “IŞİD sınırları tanımıyor. Irak'taki ortaklarımız ile koalisyon güçleri, ortak bir düşmanla mücadele etmek için ivedilikle ortak bir gücün kurulması çağırısında bulunuyorum” demişti.

Başbakan Barzani dün yaptığı açıklamada da, “Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin güvenliğine yönelik devam eden terör tehdit ve tehlikelerine son vermek, IŞİD’i bozguna uğratmak için Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusuna verdiği eğitimin ve desteğin devam etmesi, Koalisyon Güçleri’nin Irak’ta kalmalarının önemine değinmek istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.