HDP'nin bayram mesajında şu ifadelere yer verildi; Coğrafyamızdaki halkların barışa her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyduğu; insanlarımızın özgürlük, adalet ve eşitlik özlemini daha fazla hissettiği günlerden geçerken karşılıyoruz.

MGK Toplantısı Tamamlandı: 9 Maddeyi İçeren Bildiri Yayımlandı MGK Toplantısı Tamamlandı: 9 Maddeyi İçeren Bildiri Yayımlandı

El ele vererek bu coğrafyaya hak ettiği ve özlemini duyduğu barışı, adaleti ve eşitliği getireceğimize olan inancımızla, halklarımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz. Düşmanlıkların, intikam duygularının yerini dostluk, dayanışma ve kucaklaşmanın almasını diliyoruz.

Çocukların ve gençlerin ölmediği, kadınların şiddetin hiçbir türüne maruz kalmadığı, katliamların yaşanmadığı, kimsenin yerinden yurdundan göç etmek zorunda bırakılmadığı, Kurban Bayramı vesilesiyle, coğrafyamızda ve dünyanın dört bir yanında barış için edilen duaların kabul olmasını diliyor ve bu özlemi duyan bütün insanlara eşit kardeşlik mesajımızı iletiyoruz.