Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hakkari'deki belediyeler ve İl Özel İdaresi Katı Atık yönetim Birliğince finanse edilen proje kapsamında, Akçalı köyü yakınında 43,4 hektarlık alana tesis kurulması için çalışmalara başlanıldı.

İncelemelerde Vali Akbıyık'a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar,İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar ,İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu ,Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Pakiş,Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek,İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Fırat,Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Nedim Yaşar,Akçalı Köyü Şantiye Şefi Aydın Yaşar ve kurum amirleri eşlik etti.

Proje alanında incelemede bulunan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,kentin son yıllarda en büyük yatırımı yapıldığını ifade etti.

Kent genelinin şantiye alanına döndüğünü belirten Akbıyık konuşmasının devamında şunları kaydetti.

"Kentimize tanıdıkları pozitif ayrımcılık için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Katı atık projesi de önemli projelerimizden biri. Katı atık tesisiyle Hakkari merkez, 4 ilçe ve 3 beldemizin çöplerini burada toplayacağız, daha sonra da dönüştüreceğiz. Katı atıklar, çevreye, doğaya, insan sağlığına en uygun şekilde ekonomiye kazandırılacak. Bu çalışmayla Hakkarimiz doğa dostu bir tesise kavuşacak."dedi.

Çukurca Belediye Başkanı ve Hakkari Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Ensar Dündar, kentin çöp sorununu ortadan kaldıracak tesisin, Hakkari için cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olduğunu söyledi.

Hakkari ve ilçeleri için büyük sorun olan katı atık sorunun giderilmesi için 1 Temmuz 2020'de Entegre katı atık tesisinin yapımına başlandı. Kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Akçalı ve Bağışlı köyleri arasındaki 43,4 hektarlık alana kurulacak olan 300 milyonluk tesisin yüzde 85'ini Avrupa Birliği, yüzde 6,75'ini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 8,25'ini ise Hakkari Belediyeleri ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliği karşılıyor. 2023'te tamamlanması hedeflenen tesisin, kentin 30 yıllık çöp sorununu ortadan kaldıracağı belirtildi.

Çukurca Belediye Başkanı ve Hakkari Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Ensar Dündar ise , projenin Hakkari için cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olduğunu belirterek, "Proje AB standartlarına ve yönetmeliğine uygun olarak yapılıyor. Tesisin şu ana kadar yüzde 30'luk bölümü bitirildi ve 2023 yılının mart ayında itibaren faaliyete girecek. Bu yıl sonunda da ekipman ihalesi yapılacak. Yaklaşık 30 milyon euro tutarındaki proje, Hakkari'ye cumhuriyet tarihinde yapılan en büyük hizmettir. Proje Hakkari'miz için hayırlı olsun" dedi.

Gündoğu İnşaat ve Mesogeos yetkili firma yetkilerinden bilgi alan Vali Akbıyık ardından Demirtaş ve Akçalı köylerinde vatandaşları ziyaret etti.

37. tur oylaması oylaması tamamlandı.. Ömer Kerkez 193 oyla Yargıtay Başkanı seçildi 37. tur oylaması oylaması tamamlandı.. Ömer Kerkez 193 oyla Yargıtay Başkanı seçildi